Hlavní obsah

4 základní kategorie erotických představ. Do které patří ty vaše?

Foto: Thinkstock

Erotické představy má každý. A intimnímu životu rozhodně prospívají!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajné představy a sny jsou často více vzrušující než erotické filmy. A to je dobře. Fantazie nikomu neubližuje. Ba naopak. Je důkazem svěží mysli. Načtyřikrát! Jaká kategorie myšlenek je ta vaše?

Článek

Podle odborníků jsou erotické fantazie a sny kořením sexu. Bylo by divné, kdybyste je neznali. Sexuolog Petr Weiss tvrdí, že jsou jednou z podstatných součástí lidské sexuality a co víc, vyskytují se u všech lidí od dětství do dospělosti. A jaké jsou? Rozmanité a košilaté, jak jinak!

„Odlišnosti jsou podmíněné především rozdíly v charakteru mužské a ženské sexuality,“ uvádí sexuolog. Nicméně, ať žena nebo muž, všechny fantazie něco spojuje. Co?

Podle Sally Bishop, britské spisovatelky knih pro dospělé, je to tak, že většina erotických fantazií patří do jednoho ze čtyř hlavních typů: intimní, badatelské, neosobní nebo sadomasochistické. Do jaké kategorie patříte vy?

1. Intimní

„Jsou nejméně divoké a patří mezi nejkultivovanější. Obvykle jde o představy, při kterých se milujeme se svým stálým partnerem – buď na nějakém exotickém místě, či ve své vlastní posteli,“ uvádí spisovatelka ve své knize Sexuální inspirace.

Co je na nich zvláštní? Představy o milování se v přírodě jsou často mnohem erotičtější než realita. Přepadení hmyzem nebo pokuta za ohrožování veřejné mravnosti není nic moc. Ale jinak se jedná o lačnost po blízkosti druhého.

Karolína (33): „Nedávno jsem měla úžasný sen o tom, že mě partner vyzvedl po práci, naložil do auta a odvezl k rybníku. Měl připravený piknik, svlékl mě, obložil jídlem a pomiloval mě. Dvakrát. Jednou na souši, pak ve vodě. Škoda, že to byl jen sen!“

Foto: Thinkstock

Představujete si třeba milování v přírodě? Tak to je běžné...Foto: Thinkstock

2. Badatelské

„Tento typ představ zachází za hranice běžného sexuálního života. Možná si přivádíte třetího partnera nebo střídáte partnery, zúčastňujete se orgií nebo zkoušíte sex s někým stejného pohlaví. Badatelské představy mívají mnohem častěji muži než ženy, ale není to pravidlo,“ dál říká zmíněná odbornice.

Co je na nich zvláštní? Jsou velmi časté a milenci je chtějí realizovat, touží po prozkoumávání dosud nepoznaného. Tvrdí se, že tyto fantazie vysvětlují potřebu být pokládaný za žádaného, dotyčnému chybí pozornost.

Bára (29): „Zdálo se mi, že jsem pracovala jako prostitutka v luxusním podniku. Klienty jsem si vybírala, byli to jen krásní a bohatí muži, kteří chtěli být se mnou. Jeden z nich si dokonce přivedl i partnerku a milovali jsme se ve třech. Úžasná fantazie.“

3. Neosobní

Neosobní představy jsou typické tím, že se osoby neidentifikují. „Například děláte sex s někým, koho si jinak vůbec nevážíte,“ uvádí Sally Bishop s tím, že možná vás přivádějí k orgasmu pornografické filmy, použití vibrátoru, gumy nebo oblékání se do šatů jiného pohlaví. V každém případě je to sex bez hranic!

Co je na nich zvláštní? Jedná se o protipól toho, co můžete dělat ve skutečnosti.

Taťána (38): „Ve snu jsem se účastnila experimentu a testovala nové vibrátory. Vědci mi dali obrovský umělý penis. Uspokojovala jsem se jím v místnosti plné diváků, kteří na mě zírali. Vím, že se tohle nikdy v reálném životě nestane, ale v té fantazii jsem si to dost užívala.“

Foto: Isifa

Třeba se vám zdá o situacích, které jste nikdy neprožily. Neláká vás realizovat je doopravdy?Foto: Isifa

4. Sadomasochistické

Jedná se o představy o moci. „Většina těchto představ v podstatě vychází více z hraní určité úlohy než z vyvolávání bolesti. Mohou být velmi vzrušující,“ dodává spisovatelka.

Co je na nich zvláštní? Poskytují důkaz, že sex a bolest k sobě mají velmi blízko, akorát pozor na překročení hranic.

Jana (30): „Představy o znásilnění má asi každá žena, ale já nikdy nezapomenu na jeden zvláštní sen. Sama jsem si řídila, kdo a jak si mě vezme. Jakoby jsem se bránila, ale přitom jsem znala svého trýznitele, který mě v samém závěru fantazie přivázal k posteli a zasouval mi do rozkroku různé předměty.“

Foto: Archiv firem

Probuďte ve svém partnerovi erotické představy díky těmto svůdným pomocníkům!Foto: Archiv firem

Tak co, poznali jste se, nebo vám erotické fantazie nic neříkají? To druhé vám nevěříme!

Reklama

Načítám