Hlavní obsah

4 zdánlivé maličkosti, které mohou pokazit každé milování

Foto: Profimedia

Za neuspokojivý sex mohou někdy i zdánlivé maličkosti. Jaké to jsou?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilost, špatný milenec, nevhodné místo, rybí dech, zánět v klíně, urážlivá hláška… Je toho hodně, „co a kdo“ se negativně projeví při milování, ovšem i další „nedůležitosti“ vám pěkně zavaří. Jaké?

Článek

Nezřídka se stává, že nějaká „bota“ (katastrofa, trapas) změní původně příjemný sexuální zážitek v něco, na co by člověk nejradši zapomněl. Špatnou zprávou je, že se ani nemusí jednat o nic okatého, závažného nebo snad bestiálního. I maličkosti ve vteřině zkazí sexy atmosféru. U těchto čtyř to platí stoprocentně!

1. Obyčejná lenost a pohodlnost

Mít sex s představou, že většina lidí má stejné nebo podobné sexuální preference a choutky, patří k jedněm z nejčastějších chyb, které mohou napáchat hodně škody.

Aspoň tak to tvrdí americká psychoterapeutka a manželská poradkyně Julie Orlov, která léta spolupracuje s velkými zahraničními magazíny. Právě ona varuje, že lenost ve vnímání, neochota ptát se druhého, co má rád, a spoléhání se na jakousi „paušálnost“ všech lidí na planetě sexuální prožitek utlumí. (Poprvé i podesáté.) To radši jděte cestou „co pokus, to omyl“. Hlavně ale nezakrňte!

„Sex s novým přítelem mě týdny vůbec nebavil. Pak vyšlo najevo, že se můj partner bál, aby něco nezkazil, takže se radši nepouštěl do ničeho akčnějšího. Neskutečná nuda! Ještě že jsme si to pak vyříkali. Chtěla jsem ho kvůli tomu opustit,“ bez obalu přiznává čtyřiatřicetiletá Blanka.

Foto: Profimedia

Když nebudete psychicky vyrovnaní, těžko vám půjde se v posteli uvolnitFoto: Profimedia

2. Neschopnost pracovně vypnout

Podle různých anket a celonárodního průzkumu sexuálního chování Čechů, který realizovala společnost STEM/MARK, je v ložnici důležitá hlavně psychická pohoda, což si myslí 88 procent mužů a 90 procent žen. Bohužel, ta není možná, pokud se například necítíte dobře ve svém těle, což ovlivní způsob, jakým se v ložnici prezentujete. Vypadá to jako maličkost, ale…

„Trpím úzkostmi z práce. Nedokážu na ni nemyslet, pokud mi přes den něco nevyjde. Sex s plnou hlavou starostí pro mě není možný, neumím si to užít, procítit, nemám náladu. Je to vyčerpávající,“ smutně krčí rameny dvaatřicetiletá Marcela, která nedávno nastoupila jako provozní restaurace. Co může být ještě horšího?

3. Sucharská infekce

Podle mnohých terapeutů, psychologů i sexuologů včetně slavné Britky Tracey Cox je smích v posteli naprosto nezbytný. Všechny ty sekrety, výměšky, krev, sliny či nešťastná načasování znamenají jedno: umět dívat se na kolapsy s nadhledem.

Jakmile máte v posteli super výkonného, charizmatického milence, ovšem bez špetky humoru, vykolejí vás. A naopak. Můžete mít tělo modelky, jenže ani to vás nezachrání, pokud svého milence budete s vážnou tváří neustále napomínat a připomínat mu, jak se má chovat.

„Nebyl nijak zvlášť zábavný, ale v posteli to se mnou uměl. Jeli jsme na dovolenou a tam jsme se milovali. Jenže já to nějak dostala dřív. Mohl se zbláznit. Že jako dovolená stála peníze, a on si ani pořádně neužije. Znechutil mi nejen ten sex, ale i sám sebe,“ přiznává šestadvacetiletá Vilma, která suchara vykopla z postele i ze života.

Foto: Profimedia

Je váš partner příliš vážný? Chce to trochu humoru a vtipu...Foto: Profimedia

4. Suchý, zamčený vchod

Sexuolog Zlatko Pastor říká, že ke zvlhčení pochvy dochází u mladých žen asi po třiceti sekundách od počátku účinné sexuální stimulace. „Na stěnách pochvy se objeví jednotlivé kapičky, které postupně splývají a vytvářejí hladký povrch. Hovoříme o fenoménu pocení. Připomíná to orosené čelo v parním letním odpoledni,“ popisuje ve své knize Tajemství ženské sexuality. Jenže…

Málo vláhy? (Přechod, hormonální výkyvy či fáze menstruačního cyklu se na nic neptají. Pak kluziště střídá suchý brod.) „To nevadí, to se poddá,“ myslí si ten nadrženec. Houby poddá. Proniknutí penisu dovnitř je minimálně nepříjemné i bolestivé. Stačí jeden pokus a jeden zkřivený obličej, který otráví všechny zúčastněné. Taková „prkotina“…

A která maličkost kazí sex vám?

Reklama

Související témata:

Načítám