Hlavní obsah

Maximální rozkoš: 8 kroků, jak dosáhnout mimořádného vyvrcholení

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Ženy o něm říkají, že je to největší tělesná rozkoš. Prožít se nedá pokaždé, většině z nich se poštěstí asi tak na každý desátý pokus. Jak je to s vyvrcholením celého těla a proč na něm největší zásluhu máte hlavně vy?

Článek

„Orgasmus bývá definován jako osvobozující uvolnění sexuálního napětí po fázi intenzivní stimulace genitálií. Jeho obsahem je mnohem víc než fyzické dráždění a vyvrcholení v podobě stahování svalů, i kdyby bylo sebepříjemnější,“ tvrdí Cassandra Lorius, britská sexuoložka a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu. Dodává, že hluboké sexuální uspokojení láká páry k tomu, aby se sexu věnovaly ještě více. Příkladem za všechny je tak zvaný orgasmus celého těla.

Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu o tomto typu orgasmu, kterému se také říká „cervikální“, říká, že může trvat hodiny. „Můžete očekávat něco jako vibrace, brnění po těle, vlny rozkoše. Nebo i něco docela jiného,“ popisuje na svém blogu a přidává návod, jak tohoto typu orgasmu dosáhnout. Počítejte do osmi…

1. Vytvořte sexuální napětí

K orgasmu celého těla primárně potřebujete čas. „Nezapomeňte, že vzrušení a předehra nemusí začít až při vstupu do ložnice, ale dávno před tím. Stimulujte svoji i partnerovu mysl, vytvořte sexuální napětí již během dne. Právě tyhle hrátky zajišťují neuvěřitelné zážitky,“ popisuje zmíněný sexuální kouč.

2. Stupňujte zrušení

Chlípné esemesky, příslib večerního sexu, předehra v podobě erotického filmu. Sexuální napětí by se dalo krájet, ale tím to nekončí. Využijte téhle „nažhavenosti“ a ještě svá těla trochu pozlobte. Doporučuje se smyslná masáž, ruční stimulace, orální sex, společné naladění se na pomalý, hluboký dech (to podporuje energetické propojení s partnerem). Požádejte milence, aby se vám v tomto směru věnoval a dopřál vám tolik času na uvolnění, kolik jen budete potřebovat. „Pak máte mnohem větší šanci, že se vám podaří prožít orgasmus, který obklopí a pohltí celé vaše tělo,“ podotýká Sean Jameson.

3. Soustřeďte se na dýchání

Vizualizujte si, že s každým nádechem sexuální energie zesiluje a přibývá, ale pohyby i rytmus dechů zůstávají pomalé. Vaše pánev se může s každým výdechem jemně zhoupnout vpřed a s nádechem zase vzad. Vnímejte přítomnost „teď a tady“.

Foto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

Základem je cítit se příjemně ve svém vlastním těleFoto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

4. Udělejte si pohodlí

„Hodně z toho, co se děje během orgasmu celého těla, je zaměřeno na vaši mysl. Je třeba cítit se příjemně a dobře ve svém těle a láskyplně přijímat doteky ze strany milence. Pokud to v tomto směru vázne, zvažte, co udělat proto, aby vám ve vlastní kůži bylo lépe,“ dál radí Sean Jameson. Ostatně, někdy stačí změna pozice, kdy například partner nevidí na vaše údajně povislá ňadra nebo větší bříško.

5. Zvolte správného partnera

Je zřejmé, že jste s partnerem, se kterým je vám dobře. Nutně ho nemusíte milovat, ale jistě to pomůže. Zvlášť, když zná vaše tělo a empaticky vycítí, kdy přitlačit, zrychlit nebo naopak zpomalit dráždění roztančenými prsty (a v tomto případě i důkladně ostříhanými nehty)!

6. Nechte milence, aby šel na věc

Děložní krček (děložní čípek či cervix) se nachází v horní části pochvy. Pro jeho nahmatání se ideálně hodí pozice zezadu a na kolenou, není to však podmínka. Partner by měl hledat malou tkáňovitou kopuli, která plní funkci vrátného na přechodu mezi dělohou a pochvou. Platí, že váš klín i mysl musí být spojovat jediné – uvolněnost.

Foto: Family TV, Shutterstock.com

Nechte muže, ať zkoumá, co vám dělá dobře, ale také mu napovězteFoto: Family TV, Shutterstock.com

7. Oddejte se okamžiku

Mnoho žen popisuje cervikální orgasmus jako orgasmus plného těla. A to jen díky dráždění cervixu, který v průběhu ovulace bývá na omak měkčí. (Ženy, které ještě nerodily, jej mají menší, matky větší.) Nechte muže, aby prstem bádal a zkoumal, co vám dělá a nedělá dobře. Možná dáte přednost i drsnější stimulaci, chce to prostě vyzkoušet – popřípadě klidně i s dildem, které v některých případech může pracovat lépe než partnerovy prsty. Nutno dodat, že k dosažení tohoto výjimečného orgasmu musíte mít v posteli dostatečně vyvinutého muže s penisem tak dlouhým, aby na čípek dosáhl.

Pro lepší hledání se hodí i informace, ze krček je obklopen prostorem, který se nazývá fornix, klenba poševní. V případě, kdy je penis naopak příliš velký a pochva příliš krátká, lze zařídit, aby penis proklouzl pod krčkem do zadní části klenby. Soulož pak nemusí být nepříjemná a ani bolestivá. (K fyzickým dispozicím je třeba přihlédnout vždy.)

Některé ženy zároveň uvádějí, že se lépe psychicky i fyzicky uvolní v případě, kdy nejprve prožijí orgasmus klitoridální, a teprve pak přejdou ke dráždění děložního krčku.

8. Pravidelně cvičte

„Kegelovy cviky mohou vést k větší vaginální citlivosti, což k dosažení cervikálního vyvrcholení pomáhá. A dokonce, i když se vám tento typ orgasmu prožít nepodaří, Kegelovo cvičení vám sexuální život zpestří tak jako tak,“ dodává Sean Jameson a toto téma uzavírá slovy, že neexistuje žádný zaručený způsob, jak se setkat s orgasmem celého těla, a vždy můžete mít různé zážitky.

A co vy, už máte cervikální orgasmus na seznamu svých splněných přání?

Reklama

Související témata:

Načítám