Hlavní obsah

5 důkazů, že vás opravdu miluje. A nemusí to říkat!

Foto: Profimedia

Muži lásku slovně neprojevují moc často, ale neznamená to, že vás nemilujíFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miluji tě! Jsou to krásná slova a je nádherné je od partnera slyšet. Ale co když vám je muž neříká? Znamená to, že vás nemiluje? Kdepak! Jsou i jiné důkazy lásky, jen je potřeba si jich všímat!

Článek

V tom je velký rozdíl mezi ženami a muži. Ženy dokážou o svých emocích mluvit, sáhodlouze je popisovat a rozebírat. Muži jsou naopak spíš rozumově založení, realisté, kteří o svých citech moc mluvit neumí.

Ale to neznamená, že nemilují! „Láska se nemusí vyjadřovat pouze slovy. Podle mého názoru ve vztahu buď je, nebo není. Pokud je, tak ji dokážeme cítit a ten druhý nám ji nemusí nijak dokazovat,“ tvrdí koučka partnerských vztahů a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá. Důležitější než slova jsou totiž činy! „Učím ženy, aby vnímaly to, co muž dělá, jak se k nim chová, jak s nimi mluví, jak k nim přistupuje, jak se na ně dívá,“ radí terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

Tohle je například 5 důkazů lásky, které jsou lepší než stokrát vyslovené „miluji tě“.

1. Ví, co máte ráda

Nepřinese vám jen tak ledajakou čokoládu, ale přesně ví, že milujete tu s pistáciemi. Nekoupí vám pugét, který mu jen tak padne do ruky, ale nechá vám uvázat lilie, protože jsou vaše nejoblíbenější. K snídani vám naservíruje housky z tmavého pečiva, protože si vzpomněl, že bílé pečivo nemáte rády.

Jednoduše má přehled o tom, co máte rády, a co naopak nesnášíte. Znamená to, že vás doopravdy zná, že vás vnímá, všímá si vás, naslouchá vám. A to je k nezaplacení!

Foto: Profimedia

Už jen to, že ví, co máte ráda, a že na vás myslí, je důkaz láskyFoto: Profimedia

2. Dotýká se vás

Jen tak vás pohladí, bezdůvodně vás políbí třeba na čelo, plácne vás po zadku, když kolem něj projdete. Když spolu někde jste, drží vás kolem ramen nebo za ruku. Prostě, když vás má nablízku, má potřebu se vás dotýkat.

Z toho můžete vyčíst jediné – vaše přítomnost mu je příjemná, fyzický kontakt s vámi mu dělá dobře, je pro něj důležitý, a rozhodně nejde jen o chvíle, kdy se schyluje k sexu. Každý jeho dotyk je vlastně takové nevyslovené „miluji tě“.

3. Pomáhá vám

Vidí, že ten koš s prádlem na žehlení je těžký, a tak vám ho donese. Tašky s nákupem jste netahala léta, protože se jich automaticky chopí on. Když vaříte, klidně vám pomůže, třeba oškrábe brambory, abyste toho neměla tolik. Když vás bolí hlava, vezme děti ven, abyste měla klid. Je vám parťákem, pomáhá vám, jste jeho princezna, o kterou se rád stará!

Foto: Profimedia

Záleží mu na vás, má o vás strach, pečuje o vás. To znamená jediné, miluje vás!Foto: Profimedia

4. Ochraňuje vás

Pravidelně vám kontroluje stav oleje v autě, podá vám ruku, když scházíte ze schodů, zachumlá vás do deky, když večer sedíte na zahrádce. Změří vám teplotu, když na vás něco leze, a spěchá do lékárny.

Nerad vidí, když balancujete na štaflích, když štípáte dříví nebo děláte jinou „nebezpečnou“ činnost. Má o vás strach, ochraňuje vás, dbá na vaše bezpečí. Tenhle chlap vás má fakticky rád!

5. Vezme si vás

Možná to neudělal nijak romanticky, možná neklečel a nedal vám na prst prsten s diamantem. Ale rozhodl se, že jste ta, s níž chce být po zbytek života. Že vás si vezme! A za tím slavným „ano“ není nic jiného než to, že vás doopravdy miluje! Protože žádný chlap nejspíš není takový blbec, aby si vzal ženu, kterou nemiluje!

A jaké důkazy lásky vám dává váš partner?

Reklama

Načítám