Hlavní obsah

5 kroků k perfektnímu nalíčení očí

Foto: shutterstock.com

Nalíčené oči jsou korunou vaší krásyFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalé nalíčení očí? S vizážistickými triky a tipy, které pro vás máme, to zvládnete hravě! Získáte-li zručnost, líčení nezabere víc než deset minut. A váš pohled bude svůdný a uhrančivý.

Článek

1. Začněte obočím

Obočí vytvarujete pinzetou. Je-li příliš husté nebo srostlé, oko je zapadlé a zamračené. Pro líčení obočí je snazší použít matné stíny a štěteček, vyžaduje to méně zručnosti než tužka. Pokud stejně zvolíte tužku, netáhněte oblouk jedním tahem, ale čárkujte po růstu chloupků. Zvýrazňujte od širší části obočí, ukončete v místě nad vnějším koutkem oka. Pozor! Vyvarujte se přetažení, zejména když vnější oční koutky jsou spadlé. Obočí ovlivňuje posazení očí. Čím je posunutý začátek obočí od kořene nosu, tím opticky vypadají oči dál od sebe. Barvu obočí vybírejte o odstín tmavší než barvu vlasů.

Náš tip: Nechejte si vytvarovat obočí kosmetičkou, snazší je ho udržovat, než vytvořit.

Foto: shutterstock.com

Jako poslední krok použijte maskaruFoto: shutterstock.com

2. Pokračujte očními stíny

Odstín zvolte podle barvy očí, případně oblečení, ale tělovými a kouřovými odstíny nic nezkazíte. Tmavší odstíny nanášejte prstem nebo štětečkem do vnějších koutků a zesvětlujte směrem k vnitřním. Přidáte-li bílý odstín do vnitřního koutku, oči opticky oddálíte a dodáte jim jiskru. Víčko zvedne nebo zmírní otok tmavý stín do jeho záhybu. Stíny lépe drží a nevpíjí se, když na víčko nejprve nanesete tónovací krém a přepudrujete.

Náš tip: Když se něco nepovede, korekci lehce zvládnete vatovými špejličkami.

3. Dolaďte očními linkami

Vybrat si můžete tuhé nebo tekuté. Když nemáte cvik, lépe vám to půjde s tužkovými stíny. Ale tekuté déle vydrží. Slabou linku vedete od vnitřního koutku a zesilujete k vnějšímu, za který se obvykle protahuje, aby oči získaly kočičí vzhled. Linka opticky zahušťuje řasy a otvírá oko. Běžnější je linka jen na horním víčku. Obkreslení celého oka linkou sluší velkým očím, naopak menší, kulatější utopíte, tj. zmenšíte. V takovém případě je lepší, když se ve vnějším koutku linky horního a dolního víčka neprotnou.

Náš tip: Vyzkoušejte kajalové oční linky Queen Eye Dermacol, kromě linek je můžete využít i jako oční stíny a tužku na obočí.

4. Zakončete zvýrazněním řas

Nakonec nalíčíte řasy, nejprve horní, potom dolní, po zaschnutí první vrstvy opakujte. Vybírejte řasenku s takovým štětečkem, který vyhovuje typu vašich řas. Teprve zvýrazněné řasy dodají oku jiskru. S maskarou to nepřehánějte, těžké nánosy už dávno neletí.

Náš tip: Zkuste vibrující řasenku.

5. Pečujte o oční okolí

A nezbytný poslední krok, nezanedbávejte péči o oční okolí, první známky stárnutí vykazuje již kolem dvacátého pátého roku. Podle svého věku si vyberte vhodné oční krémy a séra a pravidelně je používejte. V žádném případě nezapomínejte na večerní odlíčení očí, každý prohřešek se podepíše na jemném očním okolí.

Náš tip: Vyzkoušejte speciální oční krém od Clinique (All About Eyes), zamezuje nechtěnému rozpíjení (rozmazání) barev pod očima a zneviditelňuje drobné vrásky.

Související témata:

Načítám