Hlavní obsah

5 mužských vět, které znamenají jediné: Nemám o tebe zájem!

Foto: Africa Studio, shutterstock.com

Vy toužíte po opravdovém vážném vztahu, on spíš po něčem nezávaznějším? Poznejte vaše odlišné představy o budoucnosti včasFoto: Africa Studio, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodíte spolu, ale je to jen takové nezávazné randění. Nemá zájem váš vztah kamkoli posunovat a vy nejspíš velmi často slyšíte některou z těchto vět. Říkají je muži, kteří to s vámi nemyslí vážně!

Článek

Lidé očekávají od vztahu různé věci, a pokud se ve svých představách sejdou, je to v pořádku. Co když ale vy toužíte po skutečném vážném vztahu, ale váš přítel ne? Nezavírejte před touhle zásadní věcí oči. Pokud z jeho úst často slýcháte některou z následujících pěti vět, je téměř jisté, že tenhle chlap o život s vámi nestojí.

1. Promiň, je to komplikované

Je to jakási univerzální věta, kterou používá, kdykoli dojde na vážnější téma, na otázky týkající se vaší společné budoucnosti, případné posuny ve vašem vztahu.

Samozřejmě je možné, že zrovna řeší opravdu něco komplikovaného, nemá to lehké. Ale pokud to trvá měsíce, nebo dokonce roky, je to minimálně podezřelé. „Sledujte, zda se případnými komplikacemi zabývá, snaží se je odstraňovat, nebo jen stále opakuje tuhle větu,“ říká Lucie Mucalová terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy.

Mnohem pravděpodobnější variantou ale je, že jednoduše nemá zájem. „Označit situaci za komplikovanou je pro něj nejjednodušší, protože se mu do ní prostě nechce. Je to stejné, jako když musíte dělat něco, na co nemáte chuť. Vidíte to složitě, náročně a komplikovaně,“ dodává vztahová koučka Lucie Königová.

Foto: wavebreakmedia, shutterstock.com

Nedostatek času je častá výmluvaFoto: wavebreakmedia, shutterstock.com

2. Nemám vůbec čas

Nestíhám, mám děsný stres v práci, jsem v jednom kole, nemám ani vteřinu času. Tohle jsou snad nejčastější věty, které říkají muži, kteří to s vámi skutečně nemyslí vůbec vážně. „Na tohle ale existuje jediná odpověď. V životě si děláte čas na to, co je pro vás důležité. Zbytek jsou jen výmluvy,“ tvrdí Lucie Mucalová.

Tady skutečně žádné kompromisy. Pokud se neozývá, udělá si na vás čas jen velmi zřídka, zapomeňte na to. Kdyby vás miloval, dá cokoli za každou minutu strávenou s vámi.

3. Zasloužíš si někoho lepšího

Často mluví o svých špatných vlastnostech, naopak vyzdvihuje vaše klady. Vypadá to tak hezky, není sebestředný, myslí na vás, oceňuje, jaká jste. Možná mu skutečně chybí sebevědomí a nevěří si, ale s největší pravděpodobností je to vlastně úplně naopak. „Muž svou hodnotu vidí velice dobře, ale nechce ženu ranit přímým sdělením, že o ni nemá zájem. Tak chce její pozornost nenápadně přesměrovat k někomu jinému. Devalvuje sám sebe, aby o něj žena přestala mít zájem,“ vysvětluje Lucie Königová.

Foto: Pressmaster, shutterstock.com

Shazuje sám sebe a naopak vaše kvality vyzdvihuje? Pozor, možná vám jen nechce narovinu říct, že o vás nemá zájemFoto: Pressmaster, shutterstock.com

4. Miluju svobodu

Jakmile velmi často hovoří o důležitosti svobody, o tom, jak je zvyklý žít sám, jaký je starý mládenec a podobně, minimálně zbystřete. Buď má totiž z vážnějšího vztahu strach (v minulosti se zklamal, má za sebou složitý rozchod…) a místo, aby se snažil ho překonat, jen ho přiživuje, nebo prostě o vztah nestojí a ta jeho svoboda mu skutečně vyhovuje a nehodlá na tom nic měnit.

„Tady je to, milé ženy, na každé z vás. Nečekejte, že ten muž někdy změní názor. Pozor, abyste za pár let neplakaly a nevyčítaly si, že vám někdo ukradl kus života. Každý strůjcem svého štěstí. Kdo chce, hledá možnosti, kdo nechce, hledá výmluvy,“ říká Lucie Mucalová.

5. Moje priorita je teď…

Jasně vám sděluje, že teď se veškerá jeho pozornost směřuje na práci, kariéru, školu, rekonstrukci bytu nebo třeba na stavbu raketoplánu? Ať je jeho priorita cokoli, říká tím jediné – vy to nejste! A nejspíš to tak nikdy nebude, protože až tohle skončí, přijde něco nového. Lásku lze skloubit s čímkoli! Můžete být veleúspěšný podnikatel a mít plnohodnotný vztah, ale musíte chtít a dát si s tím práci.

Říkal vám něco z toho někdy nějaký muž? Jak to s ním dopadlo?

Reklama

Související témata:

Načítám