Hlavní obsah

5 poloh pro osoby, které trpí bolestmi zad. Nenechte se od milování odradit!

Foto: Kate-Kultsevych, shutterstock.com

Ani když vás bolí záda, nemusíte razantně stopnout milování!Foto: Kate-Kultsevych, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé náchylní k bolestem zad mohou v tradičních polohách velmi trpět. Naštěstí v některých vybraných pozicích se nepříjemné pocity minimalizují. Které to jsou?

Článek

Bolesti zad jsou aktuálně považované za takzvané civilizační choroby. Statistiky odhadují, že se s nimi aspoň jednou v životě setká až 80 procent lidí, přičemž většina je v produktivním věku. Dá se tedy tvrdit, že téměř všichni vědí, jak je těžké užít si vášnivé milování, když nejste úplně v pořádku. Naštěstí se tenhle problém dá tak trochu obejít s pomocí pěti milostných pozic, které vyhovují většině lidí trpících bolestmi zad. Platí však jedno pravidlo… Pohyb pánví by měl ideálně provádět partner, který bolestmi netrpí.

1. Něžná vsuvka

Žena leží na zádech v pozici misionáře (jež je obecně vhodný při výskytu potíží s pohybovým aparátem) a zkouší, zda jí vyhovuje. Ona je totiž tou, která trpí bolestmi zad. Není to úplně to pravé ořechové? Tak dá kolena k sobě a vytočí se k jedné straně. Muž se opírá o svoje ruce a iniciuje pohlavní styk. Během této pozice je možný oční kontakt, přátelské polibky i prostor pro dráždění klitorisu svépomocí. Jedná se tedy o romantickou a zároveň šikovnou polohu, která baví i ty, jež na záda netrpí.

2. Vestoje u zdi

Muž stojí a proniká do ženy zezadu, zatímco ona se rukama opírá o zeď. (Muž trpí bolestmi zad.) Je možné se také v roli milenky schoulit do klubíčka a vyšpulit pozadí, když jste na okraji postele, o kterou se partner vestoje opírá. Větší variabilita této pozice a menší nároky na pohybový aparát muže způsobují, že se „indisponovaný“ cítí komfortně. Držet vás může tak, jak je mu to příjemné – za boky či za ňadra. Využít se dá například i přistavený taburet, na který si muž může dát jednu pokrčenou nohu v případě, kdy mu i pouhé stání působí potíže.

3. Misionář s pokrčenými koleny

Jak již bylo řečeno, obecně misionářská poloha vyhovuje všem, kdo mají potíže se zády. Je-li to žena, ať si jednu z nejklidnějších pozic pohodlně užívá – však taky podle statistik patří k pěti nejoblíbenějším milostným polohám vůbec. Co jí ale pomůže, aby se mohla milovat naprosto bez bolesti? Pokrčení nohou a vypodložení hlavy polštářem.

Experimentovat se dá i s umístěním něčeho měkčího (například srolované deky) pod pánev. Záleží však, ve kterých místech se bolest zad objevuje. Vždy je nutné přihlédnout k aktuálnímu zdravotnímu stavu a osobnímu pocitu. V každém případě se však pokrčením nohou dosáhne hlubšího proniknutí, což dělá z misionáře stále vyhledávanou pozici.

4. Na schodech

Dvojice sedí tvářemi k sobě, a to buď na židli, pokud jim to vyhovuje, nebo na schodech, přičemž muž s bolavými zády se přidržuje rukama kvůli rovnováze a žena si ho obkročmo osedlá. Nutno dodat, že proniknutí je během této pozice  ještě hlubší než v předchozím případě.

Milenka se může pohupovat, otáčet pánví a naklánět, přímit se, krčit a celkově dělat věci, které v jiných polohách nejsou proveditelné. Mimochodem, při zaklonění se dozadu dochází ke stimulaci bájného bodu G, čím se šance na dosažení orgasmu zvyšují. A i muži tuto polohu doopravdy milují, neboť jsou stimulováni vizuálně a mají výhled na celé ženské tělo doslova z první řady.

5. Lžíce

Trpí-li bolestmi oba dva partneři, je vhodné milování v pozici lžic, kdy synchronně leží na boku, přičemž muž vniká do milenky zezadu. Jen je otázkou, kdo by v tomto případě měl být vstřícnější vůči kopulačním pohybům. Ideální „dělba práce“ je asi v poměru 50 : 50. O něco málo aktivnější je samozřejmě ten, komu to nepůsobí problémy.

A jak se milujete vy, když vás sužují bolesti zad?

Reklama

Související témata:

Načítám