Hlavní obsah

Co je špatného na pozici 69 a jak to napravit?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Poloha 69 patří mezi nejznámější. To ale neznamená, že nemá svoje chyby. Naopak. Páry, které ji chtějí zkusit, čeká několik nástrah. Se kterými se dá v klidu poprat a co už je přes čáru?

Článek

Šestka a devítka už navždy zůstanou spojené se sexem. Poloha, která se k nim váže, se obvykle vyobrazuje tak, že si muž lehne na záda, žena si na něj obkročmo sedne, vezme jeho penis do úst a svůj klín nastaví partnerovu jazyku. Je to nesmírně smyslná poloha.

Podle amerického on-line magazínu Elite Daily, který milostné pozice spojil s typologií lidí, ji milují volnomyšlenkáři a všichni duchem svobodní. Ti ostatní s ní však mají určité problémy. Na co stěžují?

1. Chybějící romantika

69 nenabízí oční kontakt, takže se někomu může zdát, že navzdory orálnímu sexu není intimní. Máte-li stejný pocit, berete tuhle pozici za příliš složitou. Místo prožitků vám jde spíš o techniku. Proto zapracujte na předehře a pokuste se vystupňovat vzrušení líbáním a stimulací erotogenních zón. Jakmile se dostanete do správné nálady, začněte s laskáním ústy. Mnohým jedincům také pomáhá, když si vedle postele postaví zrcadlo, v němž mohou sledovat, jak si to partner užívá. Upřímná rozkoš je ten největší stimulant.

2. Nesoustředěnost

Ačkoli to zní jako nejbáječnější věc na světě, poskytovat a zároveň přijímat orální sex může být komplikované. Soustředíte se totiž na dvě věci najednou a to rozptyluje mysl. Řešením je střídání. Dohodněte se, že když milenec s laskáním přestane, vy začnete. Poctivě se střídejte, uvidíte, že v 69 najdete zalíbení.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Jestliže vám některé polohy nevyhovují, nenuťte se do nichFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

3. Výškové rozdíly

Jakmile je žena výrazně menší než partner, milenec ji sice jakž takž stimuluje, ale po pár vteřinách ho bolí za krkem. Zato pokud je žena vyšší, je těžké partnerovi klín vůbec nastavit a nezkroutit se u toho, takže nepohodlí cítí pro změnu zase ona. Přesto existují způsoby, jak z toho ven. Oba si lehněte na bok a těla si vypodložte polštáři nebo dekami tak, aby nikdo netrpěl. Pokud 69 skutečně není proveditelná, ač se snažíte sebevíc, obstarejte pro jednoho z vás sexuální pomůcku napodobující sání klitorisu nebo penisu. Proč si neužívat i trochu jinak, že?

4. Obavy o čistotu

Sex, ať už v jakékoli poloze, charakterizují tekutiny. Pot, vaginální sekrety či sperma k němu patří. Komu to vadí, nechť před akcí i po ní skočí do sprchy, což se ostatně dá doporučit i tehdy, když trpíte při představě, že není dobré mít svůj (neumytý) zadek u něčí hlavy. Také byste měli vědět, že u vstupu řitního otvoru najdete mnoho nervových zakončení, takže zatímco máte plnou pusu práce, zakápněte prst trochou lubrikantu a kružte jím po hrázi neboli perineu. (Ano, to je ta silná svalnatá oblast mezi konečníkem a pohlavním orgánem.)

5. Zdravotní potíže

Problémy s koleny, krkem nebo zády či různé poúrazové stavy mohou způsobit, že se někdo musí 69 vzdát, ačkoli orální milování naprosto zbožňuje. Dobrou zprávou je, že tohle vyřeší závěsná erotická houpačka, jejíž instalace je velice rychlá a snadná. Houpačka bývá plně nastavitelná do pohodlné výšky a je určená pro muže i ženy. Sice nenahradí oboustranné laskání, ale kdo říkal, že se v ní nemůžete střídat?

6. Všeobecná antipatie

Někdy se to stává. Stále 69 nemůžete přijít na chuť? Nesedí vám? Svět se nezblázní. Odborníci z Karlovy univerzity, kteří vyzpovídali vzorek více než devíti tisíc českých a slovenských mužů a osm tisíc českých a slovenských žen, beztak odhalili, že mezi nejoblíbenější sexuální polohy v našich končinách patří misionář, psí poloha a „ona nahoře“. Tak si prostě dál jeďte to svoje. Jestli zrovna váš partner bez 69 nemůže žít, promluvte si o kompromisu. Milenec by však neměl žádnou polohu vyžadovat proti vaší vůli, to se nedělá.

Reklama