Hlavní obsah

5 problémů, které v bytě řeší každý. Zbavte se jich!

Foto: thinkstock

Nemáte ideální byt? Problémy pomohou odstranit naše chytrá řešení. Inspirujte se!Foto: thinkstock

Reklama

Chybí vám doma šatna? Nemáte v kuchyni kam dát drobné pomocníky? A zlobí vás konferenční stolek neustále pokrytý časopisy, ovládáními a dalšími věcmi, které zde nemají co dělat? Zkuste tyto problémy vyřešit pomocí našich tipů! Určitě to zabere!

Článek

Sníte o dokonalém bydlení, kde vše bude krásné, každá věc dostane své místo, nábytek zůstane stále jako nový...? Pak čtěte dál.

Tip 1: Když chybí šatna

Málo skříní, šatna nikde a spousta oblečení k tomu: znáte někoho, kdo by tento problém neřešil? Přitom v ložnici zpravidla bývá místo! Máte mezi postelí a protější stěnou – jedno, zda je volná, nebo už zastavěná skříněmi, – volnýchdva a více metrů? Pak není problém získat další úložný prostor snadno, rychle a levně! Posuňte postel směrem do místnosti a za její „hlavou“ vytvořte další místo k ukládání věcí. Stačí k tomu pouze sádrokartonová příčka a několik polic. Z čelní strany stěnu můžete potapetovat nebo vymalovat jako zbytek místnosti, takže bude vypadat, jako že do interiéru odjakživa patří. Úložný prostor pak vyplňte buď pouze policemi přístupnými z obou stran, nebo – je-li větší – můžete zde vytvořit plnohodnotnou šatnu s regály, komodami i šatní tyčí!

Foto: ikea

Šatnu, nebo aspoň regály na ukládání věcí, lze ukrýt i za postel. Stačí trochu místa a sádrokartonová příčkaFoto: ikea

Máte pocit, že jsou tapety drahé? Zkuste originální patchwork ze zbytků. Více najdete v 5 tipech, jak proměnit byt za víkend!

Tip 2: Kam s kuchyňskými drobnostmi?

Rozhodli jste se nechat obložit prostor za pracovní deskou v kuchyni moderním a tolik oblíbeným sklem? A při objednávání zapomněli na to, že dříve jste tady měli závěsný systém a na něm spoustu praktických pomocníků od otvíráku přes nůžky po mašlovačku, a dodatečně vyvrtat otvory do skla nejde? Nezoufejte, pomohou vám dvířka skříněk! Na jejich vnitřní stranu, ale klidně i na volnou stěnu si lze totiž nechat navrtat speciální dveřní organizátory – konstrukci z drátěného programu plnou háčků, mělkých plastových přihrádek i magnetů, kam všechny tyto věci dáte a budete je zde mít uložené mnohem přehledněji než v zásuvce.

Foto: kuchyně

Potřebujete mít v kuchyni při ruce kořenky a další nezbytnosti? Pomohou závěsné systémy třeba na dvířkách linkyFoto: kuchyně

Pokud s nepořádkem na pracovní ploše neustále bojujete, hledejte inspiraci v článku Tipy, jak si usnadnit úklid v kuchyni.

Tip 3: Pracovní stůl už nebude překážet

Potřebujete jen občas pracovní stůl? Tak si pořiďte stůl „napůl jezdící“. Princip je jednoduchý. Základ tvoří pracovní deska na nožičkách s hloubkou klidně jen třicet centimetrů. K ní si pořizujete ještě jednu, ideálně jen o centimetr na každém rozměru menší, kterou ale máte na kolečkách. Když není třeba, zasunete ji pod pevný díl, jestliže musíte pracovat, vytáhnete ji, a máte stůl klasických rozměrů. Rozdíl centimetr či dva ve výšce nevadí, naopak, třeba u klávesnice počítače je žádaný. Důležité je, že pevná část nabízí neustále odkládací plochu, takže věci nepřenášíte sem a tam, a ta na kolečkách nepřekáží, když ji nepotřebujete.

Foto: WK Wohne

Používáte psací stůl občas, a jinak vám překáží? Volte ten, který je z poloviny výsuvný, nebo má aspoň výsuvnou pracovní deskuFoto: WK Wohne

Tip 4: Jak na nepořádek na konferenčním stolku?

Snažíte se, aby obývací pokoj byla vaše chlouba, a přitom, kdykoli přijde návštěva, první, co vidí, jsou povalující se ovládání, časopisy, miska s oříšky, karty a další „nezbytnosti“? Využijte prostor pod deskou jako úložnou, a bude uklizeno! K mání je spousta konferenčních stolků se zásuvkami – plných i prosklených – kam lze všechny tyto věci uklidit, přičemž je máte stále při ruce.

Foto: Bo Concept

S pořádkem v obýváku pomohou konferenční stolky s úložným prostoremFoto: Bo Concept

Tip 5: Kopněte boty pod lavici

Uklidíte, a během chvíle se vám v zádveří na podlaze opět začnou povalovat boty, tašky, pytlíky na tělocvik a podobně? A totéž platí o jídelně, kde se zase prodíráte hračkami? Pořiďte si sem lavice, které mají pod sedákem skrytý zavírací úložný prostor. I když sem potomci boty jen „odkopnou“ a zavřou za nimi dveře, bude to přijatelnější, než budou-li se tenisky válet za dveřmi několik metrů od sebe.

Foto: immowelt

Bojujete v předsíni s poházenými botami, taškami a dalšími věcmi? Lavice s úložným prostorem je na místěFoto: immowelt

Pomohl vám některý z těchto tipů? Nebo znáte lepší? Podělte se o něj s ostatními v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám