Hlavní obsah

5 tipů, jak do jara zlepšit svůj milostný život. Co musíte udělat?

Foto: Kotin, shutterstock.com

Zima je období, kdy máte dost času věnovat se jeden druhémuFoto: Kotin, shutterstock.com

Reklama

Pohled z okna ve vás probouzí sklíčenost, v práci toho máte hodně, no a doma… Doma se neděje vůbec nic. Chyba. Právě teď vás milenec potřebuje – a vy zase jeho. Co dělat, abyste k sobě měli blíž?

Článek

Venku mrzne, až praští. A ještě chvíli to nebude jinak. Zatímco jednomu zima vyhovuje, druhý se chytá za hlavu s tím, že potřebuje sluníčko a jaro. Ať už patříte k jakékoli skupině, věřte, že právě teď je ideální období na zlepšení milostného života. Aspoň tak to tvrdí americká psychoterapeutka Vanessa Marin z Kalifornie, podle níž toto roční období má své specifické problémy. Lidé jsou unavení, příliš spolu nekomunikují nebo se zbytečně hádají… Chce to vzpruhu! Ale jakou?

1. Jděte sami sobě naproti

Nové projekty v práci či cvičební fitness plán a plnění předsevzetí. Snad nečekáte, že zrovna teď budete mít čas na sex? Jistěže ne. Plánujte ho! „Do vašeho pravidelného harmonogramu zařaďte milostná setkání tak, aby se milování stalo vaší prioritou aspoň jednou týdně,“ doporučuje zmíněná terapeutka. Udržování emocionálního i fyzického spojení se vám vyplatí hned za pár dní – na Valentýna. Strávíte ho pohodově a romanticky.

À propos, pokud vy nebo partner někam cestujete, sex si naplánujte těsně před odjezdem (a nebojte se rychlovky). Vyplavte adrenalin!

2. Udělejte něco bláznivého

Také v následujících dnech sbalte tašky a aspoň na jednu noc se přesuňte někam na neznámé místo. Proč? Americký psychoterapeut a sexuální poradce Ian Kerner má teorii, že chce-li se pár nebývale vzrušit a stmelit, měl by změnit prostředí. Sex na neotřelém, dosud neznámém místě způsobí stimulaci dopaminu v mozku, což partnersky i milostně „nakopne“ vás oba. Zbavíte se momentální sklíčenosti. Co byste chtěli víc?

Foto: Photographee.eu, shutterstock.com

Mnohdy vás dokáže milostně navnadit změna prostředí, i když jde třeba jen o hotelový pokoj ve vašem městěFoto: Photographee.eu, shutterstock.com

3. Buďte kreativní

Možná se vám o víkendu nikam nechce, možná toužíte probrat se až v březnu, ale to neomlouvá vaše partnerské „vyčpění“. V sobotu dejte před krb kožešinu a vypněte televizi, pomilujte se, ale předem si zakažte například jezdeckou nebo psí pozici, nebo běžte do kina. Pokud sobě a vašemu vztahu slíbíte, že následující měsíc každý víkend vyzkoušíte jednu novou sexy věc, objevíte zábavný způsob, jak mít těsnější kontakt se svým protějškem. Jen nebuďte líní! Jo a taky běžte na vzduch!

4. Dejte šanci obyčejným věcem

„I když jste o víkendu u příbuzných nebo vám nikdo nepohlídá děti, můžete se všichni společně projít. Jestli pak budete předstírat bolest hlavy a zalezete si do ložnice o pár minut dřív, bude už záležet na vás, ale pamatujte, že to, co se děje přes den, se odráží v noci,“ apeluje terapeutka Vanesa Marin na svém blogu. Je třeba být ve spojení a věnovat druhému minimálně špetku pozornosti. Však neříkejte, že si na čtvrt hodiny nemůžete dát na dveře ložnice zámek… A chcete další tip?

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Každá chvilička, kdy jste jen spolu, se počítáFoto: Jacob_Lund, shutterstock.com

5. Napínejte se!

Dohodněte se, že každý z vás obstará tomu druhému lechtivé překvapení, které spolu vyzkoušíte. Určete si rozpočet a klidně si vyberte konkrétní obchod, ve kterém budete nakupovat. Už jen tenhle samotný zábavný proces vás vytrhne ze stereotypu. (Skvělým tipem jsou například krabičky s erotickými pomůckami, které obsahují pouta, lubrikanty nebo vibrátory.) Jen si hrajte.

Astronomické jaro přijde až 20. března. Do té doby můžete mít spoustu milostných zážitků – a posílený partnerský vztah. „Mnoho párů během tohoto období uvízne na mrtvém bodě a sklouzne do nudné rutiny. Nenechte se zastrašit,“ uzavírá terapeutka.

A čím se v zimě bavíte právě vy?

Reklama

Načítám