Hlavní obsah

5 tipů na vtipné snídaně i svačiny pro děti!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jídlem se nehraje! To je sice svatá pravda, kterou se snaží usměrňovat všichni rodiče své ratolesti, ale proč neudělat občas výjimku? My jsme ji udělali a přinášíme malou inspiraci v podobě dětských snídaní i svačinek.

Článek

Zahlédli jste někdy na internetu vtipně naaranžované jídlo třeba v podobě králíčka, sovy, tučňáka či kraba? My ano a stalo se nám inspirací pro následující snídaně a svačinky, které budou bavit celou vaši rodinu – nejvíce samozřejmě děti. Můžete je tak překvapit třeba v narozeninový den, ve svátek i jen tak o víkendu, kdy máte po ránu více času na přípravu.

Čoko medvídci

Mají vaše děti rády lískooříškové pomazánky? Není nic jednoduššího než jim namazat toust, který už jen hravě dozdobíte plátky banánu, borůvkou jako čumáčku a křupinkami či lentilkami místo očí.

Foto: Eva Malúšová

Talíř s čoko medvídky dozdobí ovocné sluníčkoFoto: Eva Malúšová

Croissantový krab

Máslový croissant s marmeládou je také oblíbenou snídaní. Ovšem stačí pár úprav a jednoduchého stylingu na talíři pomocí borůvek, čoko křupinek, jablka i hroznového vína, a máte okouzlujícího kraba v moři jak vyšitého.

Foto: Eva Malúšová

A co říkáte na máslový croissant v podobě kraba?Foto: Eva Malúšová

Vajíčková rybka

Pokud chcete připravit vskutku vydatnou snídani, vsaďte na míchaná vajíčka. Když si dáte záležet, zkuste je naservírovat třeba o víkendu na chleba společně s okurkou, půlkou cherry rajčátka a kapkou kaviáru.

Foto: Eva Malúšová

Míchaná vajíčka s okurkou a chlebem jsou vyváženou, leč vydatnou snídaníFoto: Eva Malúšová

Ovocný motýlek

Také občas marně bojujete s dětmi, aby ke svačině snědly nějaké ovoce? Zvláště teď na podzim jsou vitaminy přece důležité. Možná je snadno přemluvíte, když jim z ovoce sestavíte roztomilý obrázek či zvířátko.

Foto: Eva Malúšová

V denním jídelníčku nezapomínejte na ovoceFoto: Eva Malúšová

Banánoví tučňáci

Sladká svačinka v podobě těchto tučňáků uchvátí snad každé dítko. Stačí, když namočíte špičku do rozpuštěné čokolády a zasadíte do ní půlku lentilky namísto zobáku a malé bonbony namísto očí. Z lentilek vytvoříte i nohy.

Foto: Eva Malúšová

No nejsou tihle tučňáci roztomilí?Foto: Eva Malúšová

Jaká snídaně či svačinka by se líbila vašim dětem?

Načítám