Hlavní obsah

5 typicky ženských dilemat: Jak se s nimi poprat?

Foto: thinkstock

Život je plný rozhodnutí, která musí každý učinit. Některá dilemata jsou ale ryze ženskou záležitostíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život je plný rozhodování, zvažování, co je a co není správné, vhodné a podobně. Řeší to muži i ženy. Tohle je ale pět dilemat typických pro něžné pohlaví. Dřív či později jim budete nejspíš čelit i vy!

Článek

Chce mě, nebo nemá zájem? Změnit práci, nebo setrvat v té současné? Koupit byt, nebo stačí pronájem? To jsou otázky, které lidé řeší bez ohledu na pohlaví. My se ale zaměřili na ryze ženská dilemata, tohle je pět nejčastějších!

1. Je to ten pravý?

Ach ta nejistota, ta by člověka snad dokázala i zabít. Chodíte s někým, je vám s ním dobře, vypadá to na vážný vztah, přesto občas znejistíte. Je to vážně on? Vydržím s ním celý život? A on se mnou? Není moc takový či onaký?

V tomto případě je to ale zbytečný stres a rada zní: nepřemýšlejte tak urputně! Pokud vám je spolu dobře, užívejte si to. „Tyhle úvahy většinou vedou jen k tomu, že budete s partnerem upjaté, budete se urputně o cosi snažit, a to vztahu vůbec neprospívá. Každá žena má v sobě určitou intuici, díky které cítíte, jestli vám je s druhým dobře, smějete se s ním a jste přirozené. A to je právě poznávací znamení toho, zda je to ten pravý,“ radí kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Foto: thinkstock

Velmi často se obtížná rozhodnutí týkají lásky, třeba toho, zda je váš partner tím pravýmFoto: thinkstock

2. Odpustit, či opustit?

Bohužel, ani tohle dilema se mnoha ženám nevyhne. Mnoho z nich se ocitne v situaci, kdy partnerovi přijde na nevěru a musí se k tomu nějak postavit. Možnosti jsou v podstatě jen dvě – buď mu odpustit a obnovit ztracenou důvěru, nebo vztah ukončit.

Jak toto dilema vyřešit? Zkuste si odpovědět na zásadní otázky, které vám usnadní rozhodování. Najdete je zde.

3. Dítě, nebo kariéra?

Většina žen má pocit, že obojí mít nemůže. Potvrzuje to i nedávná studie, podle níž se jednaosmdesát procent dotazovaných žen vyloženě bojí, že miminko jim výrazně naruší a pokazí kariéru.

A šestašedesát procent žen dokonce věří tomu, že pokud chtějí být úspěšné, musí pro ně být práce na prvním místě, až pak rodina. „Je potřeba vytvořit novou definici pracovního úspěchu. Ten totiž není o tom, kolik hodin si v práci odsedíte, kolik času fyzicky strávíte v kanceláři, ale o vašich výsledcích. Bohužel ženy si myslí, že k úspěchu musí být k disposici čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. A to je škoda,“ tvrdí Helen Morissey, matka devíti dětí a zároveň generální ředitelka Newton Investment Management.

Foto: thinkstock

Těhotenství a založení rodiny je možná tím nejzásadnějším problémem, který musí ženy řešit. Dost často jde totiž o to, zda mít dítě, či se věnovat kariéřeFoto: thinkstock

4. Vyspat se s ním teď, nebo později?

Tak to je klasická „holčičí“ obava. Když se s ním vyspím teď, budu vypadat jako lehká holka, když budu ale otálet příliš dlouho, budu za netýkavku. Obojí špatně.

A jak tedy vybruslit z tohohle? Žádný ideální časový limit, kdy se odhodlat k sexu, samozřejmě neexistuje, opět je dobré vsadit na ženskou intuici. Ale i když s vámi lomcuje chtíč, přílišný spěch se většinou nevyplácí. „Ženy by si měly svou intimitu chránit. Během intimností se totiž s druhým propojujete nejen fyzicky, ale i mentálně, máte k sobě blíž a daná osoba vůči vám získává užší emoční vazbu. Proto je dobré chvíli vyčkat a ověřit si, zda se s tímhle mužem emočně propojovat chcete,“ říká Lenka Černá.

5. Láska, nebo vztah kvůli dětem?

Stává se to často. Mezi vámi a partnerem to dávno nijak nejiskří, láska je pryč, prostě jen tak žijete vedle sebe. Ze zvyku a také z povinnosti, máte přece děti, nechcete je „okrást“ o otce, rozbít rodinu. Jenže ve skrytu duše ještě toužíte po lásce a po vášni.

Tady si uvědomte jednu věc! Vaše děti nebudou nikdy šťastné, pokud nebudou spokojení jejich rodiče. A roční batole možná ještě přechytračíte, ale starší děti moc dobře vycítí, jaká je doma atmosféra.

A jaká dilemata jste řešily vy?

Reklama

Načítám