Hlavní obsah

5 varovných signálů, že se s vámi chce partner rozejít!

Foto: thinkstock

Méně se vás dotýká? Už neříká „miluji tě"? Měla byste zpozornětFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to věci, které v každodenním stresu lehce přehlédnete. Jednoduše si těch změn nevšimnete. Jenže byste měly. Jsou to totiž signály toho, že váš partner uvažuje o rozchodu!

Článek

Žádné hádky, křik, výčitky ani provalená nevěra. To, že váš partner není spokojený a v hlavě se mu usídlila myšlenka na rozchod, se projevuje mnohem nenápadněji. Tohle je pět známek toho, že nejspíš brzy dostanete kopačky.

1. Žádné plány

Muži obecně nemají rádi velké plány. I když vás bezmezně miluje, nejspíš se mu nebude chtít mluvit o tom, jak spolu zestárnete a v důchodu procestujete svět. Stejně tak nemůžete chtít, aby přemýšlel o letní dovolené, když zrovna odhazuje sníh z terasy.

Jestliže vám ale není na začátku prosince schopen říct, kde strávíte Vánoce, nebo jestli s vámi půjde za dva týdny do divadla, zpozorněte. Spokojené páry přece mluví o budoucnosti, byť blízké. Potřebují mít před sebou vizi nějakých společných aktivit, na které se mohou těšit.

2. Individualismus

Nechce s vámi vyrazit na kolo, ale raději jede sám? I když to odůvodňuje tím, že si chce dát pořádně do těla a vy byste mu nestačily, neházejte to za hlavu. A pokud dodá, že potřebuje prostor, měl by se váš alarm rozeznít naplno. „Lidé většinou nechtějí tomu druhému ublížit, proto používají různé únikové strategie. Když vám řekne, že potřebuje prostor nebo že byste se měli stýkat i s jinými lidmi, je to jeden z nich,“ potvrzuje americký psycholog Jesse Rabinowitz.

Foto: thinkstock

I to, že už si spolu tolik nepovídáte, nesmějete se spolu, je špatné znamení. Partneři by měli sdílet emoce, myslete na toFoto: thinkstock

3. Absence emocí

Do vztahu emoce patří. A to nejen ty příjemné. Smích, pláč, občasné hádky, udobřování. To vše spolu fungující partneři prožívají. Jakmile je u vás doma jakési bezemoční ovzduší, není to dobré znamení.

Odmítá se váš partner hádat, nad veškerými konflikty jen mávne rukou? Nesnaží se vás rozesmát, když přijdete otrávené z práce? Neraduje se z vašeho úspěchu? Je nám líto, ale nejspíš mu za nic z toho nestojíte.

4. Tak trochu jiný sex

Partnerství samozřejmě nestojí jen na sexu, ovšem váš milostný život je poměrně kvalitním ukazatelem toho, v jakém stavu váš vztah je. A není řeč jen o absenci sexu (to už je vážně zlé) či jeho četnosti, protože frekvence milostných hrátek se v různých stadiích vztahu mění.

Jde spíš o to, že když se milujete, je to jiné. Většinou se vytrácí něha, dotyky, pohlazení, vášnivé polibky a podobně. Najednou je to spíš opravdu jen sex, nikoli intimní spojení dvou duší.

Foto: thinkstock

Sex toho také hodně napoví, je to totiž barometr spokojenostiFoto: thinkstock

5. Nový styl

Když někdo uvažuje o rozchodu, dost často se to projeví i na tom, že o sebe začne víc dbát. Dalo by se říct, že se podvědomě připravuje na svobodný život a na případnou novou známost.

Změnil váš partner najednou účes? Udělal pořádnou obměnu svého šatníku? Začal chodit pravidelně do posilovny? Tak to nevěstí nic dobrého! „Během své praxe jsem například poznal muže, který si vzal na dům druhou hypotéku, jen aby měl z čeho zaplatit transplantaci vlasů. To je samozřejmě extrémní případ, ale jinak je vcelku běžné, že lidé, kteří se chystají na rozchod, o sebe více dbají. Snaží se zhubnout, dostat se do kondice, vylepšit si šatník a podobně,“ říká americký odborník na dlouhodobé vztahy a rozvody Sam Margulies.

Jak jste na partnerovi zaječí úmysly rozpoznaly vy?

Reklama

Načítám