Hlavní obsah

5 věcí, které my ženy mužům opravdu nezávidíme!

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se po pár skleničkách s přáteli dostane na řadu téma, zda to mají v životě těžší ženy, nebo muži, většinou to znamená překřikování, které nebere konce. Těžko soudit, každý má něco. My jsme se dnes ale zaměřili čistě na muže. Tohle jsou situace, kdy to podle nás mají těžší!

Článek

Kdo má těžší život? Muži a ženy se při položení této zásadní otázky obvykle rozdělí na dva nesmiřitelné tábory. Pánové samozřejmě drží pohromadě a dámy jakbysmet. U žen jsou obvykle argumenty jasné – porod, péče o domácnost, diskriminace v zaměstnání či pravidelné měsíční utrpení v podobě menstruace. A v jakých situacích to mají těžší pánové?

Čeká se od nich první krok

Jsou mezi námi ženy, které berou emancipaci skutečně vážně a nebojí se samy oslovit potenciální partnery. Většina ale nechává navázání prvotního kontaktu na mužích. A věřte, že ne každý je suverén.

Seznamování je někdy velká věda a pořádně stresová situace, při níž se musí pánové popasovat s mnoha možnými komplikacemi. Co když se ztrapním? Co když se jí nebudu líbit? Jak ji oslovit, aby si nemyslela, že mi jde jen o jedno? Proč je pořád v hloučku kamarádek? To je jen část otázek, které jdou mužům hlavou.

A nejde jen o první seznámí, muži jsou obvykle také ti, od nichž se očekává, že navrhnou svatbu a požádají o ruku. A to je také dost těžká disciplína, při níž jdou s kůží na trh. Ve hře je totiž vždycky i možné odmítnutí. Podstupovat riziko, že odhalíte své city na dřeň a dozvíte se, že je partnerka neopětuje, není vůbec jednoduché.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Seznámení může být pořádná zkouška odvahyFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

Pánové jsou pod tlakem i z dalšího důvodu. Většinou se od nich čeká, že žádost o ruku bude provázet velké romantické gesto. Jenže mezi romantikou a trapným klišé je tenká hranice. A právě na té jsou nuceni balancovat.

Dusí v sobě emoce

Se vztahy souvisí i vyjadřování emocí. Zatímco žena jim může dát volný průchod, mužům je už od narození vštěpováno, že chlapi nebrečí. Jsou proto nuceni držet je v sobě, a tím o hodně přicházejí. Dámy, ruku na srdce, pocit po pořádném pláči je jednou za čas k nezaplacení. Úleva pro psychiku je obrovská. Mužům ale většinou nebývá dopřána.

Nejsou tolik s dětmi

Ačkoli se často říká, že porod je jedním z nejbolestivějších zážitků, kompenzuje ho ženám pouto, které se při něm obvykle vytvoří mezi matkou a dítětem. Muži tuto možnost nemají, a proto k nim většinou dítě tolik nepřilne. V dnešní době sice na mateřskou chodí i pánové, ale není to tak časté.

U většiny párů je to totiž právě muž, který domů nosí víc peněz, i když samozřejmě existují i výjimky. Strach ze zabezpečení rodiny otcům nedovolí vyměnit si s matkami místo. Děti potom ve všední den vídají mnohem méně, než by asi chtěli. Po příchodu z práce už se totiž ratolesti obvykle chystají do postele.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

S matkami děti tráví víc času. Tátové je často vidí, až když už večer spíFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Musí být zruční

Další očekávání, které klade společnost na mužská bedra, se týká síly a zručnosti. I v dnešní době převládá klasické dělení na mužské a ženské práce a přiznejme si, že ty mužské jsou prostě těžší. Předpokládá se, že každý muž je automaticky zručným instalatérem, opravářem televizí a všeho, co se může v domácnosti pokazit.

Ale co když mu šroubovák nic neříká a raději upeče vynikající moučník k nedělní siestě? V takovém případě si asi od nechápajícího okolí vyslechne leda výsměch. Naopak žena, co si umí poradit s kapajícím kohoutkem, je obdivována a velebena jako hrdinka.

A když si žena na dovolenou sbalí skoro všechno, co má doma, většinou to odnese její partner. Kromě svého kufru totiž musí pomáhat i se zavazadlem své drahé polovičce. Jinak bude pravděpodobně nařčen z nevšímavosti a nedostatku galantnosti.

Dříve umírají

I statistiky hovoří v neprospěch mužů. Ženy totiž žijí v průměru o šest let déle.

Je tedy zřejmé, že každé pohlaví má své výhody a nevýhody. Dlouhotrvající spor tak nebude nikdy uspokojivě rozsouzen a ani není důvod mezi sebou soupeřit. Lepší je si pomáhat.

Souhlasíte s námi?

Reklama

Načítám