Hlavní obsah

6 módních prohřešků, které vám v práci neodpustí. Vyhněte se jim!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

I vy jistě najdete ve svém šatníku oblečení, které se do kanceláře prostě nehodí. Poradíme vám, o jaké jdeFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední výkřiky módy jsou často s pracovním dress codem v rozporu. Čemu se vyhnout, pokud chcete působit jako úspěšná žena? Poradíme vám i ukážeme...

Článek

V Čechách není dress code tak přísný jako v jiných zemích, takže pokud nejste zaměstnankyně banky, právnička či nemáte předepsanou uniformu, je na vás, co nosíte do zaměstnání. Šaty ale dělají člověka a ne nadarmo řada personalistů upozorňuje na módní přestupky, které vám nevědomky mohou bránit v povýšení.

Denim ne

Jedním z takových je například nošení tolik oblíbených roztrhaných džín do kanceláře. Denim je sporný materiál, v některých firmách se dokonce dovoluje nosit pouze v pátek. Nahraďte proto otrhané úzké džíny cigaretovými černými kalhotami, které nikdy nevyjdou z módy.

Foto: archiv firmy

S těmito kalhotami vytvoříte bezpočet variací. Na foto: Mango, 599 KčFoto: archiv firmy

V teplákách do práce? Nikoli!

Zaměstnavatelé si také někdy stěžují, že chodíte do práce snad přímo z gauče. Svědčí o tom všechny ty tepláky a válenky, kterých se odmítáte vzdát, i když jsou out. Teplákovina je další materiál, na který ve svém kariérním životě raději zapomeňte.

Foto: Profimedia

Ani herečce Evě Longorii tepláky nepřidávají na půvabuFoto: Profimedia

Foto: archiv firmy

Pohodlně i eleganci v kanceláři zajistí úpletové šaty. Na foto: Lindex, 999 KčFoto: archiv firmy

Zdobné nehty raději ne

Baví vás výrazný make-up a ozdobná manikúra? Pokud nepracujete v kosmetickém salonu a nejste chodící reklama na svou zručnost, vyvarujte se kytiček, motýlků a kamínků na nehtech či make-upu, který by slušel spíš divadelní scéně.

Foto: Profimedia

Šéf nemusí vždy ocenit umělecký záměr vašeho líčení a manikúryFoto: Profimedia

Foto: archiv firmy

S make-upem to nemusíte přehánět, abyste vypadaly profesionálně a upraveně. Přes den se stačí jen přepudrovat. Na foto: Pudr, Lavera (prodává dm drogerie), 185 KčFoto: archiv firmy

Minisukně patří do baru

Jste pyšné na své křivky a chcete je předvést všem na odiv? Dělejte tak prosím večer a o víkendu, jinak vás okolí začne vnímat jako nespolehlivou a lehkomyslnou. Co naplat, že pravda je úplně jiná, lidé soudí především očima. Výstřih a minisukně patří na party, ke klávesnici zase třeba nadčasová košile v pánském stylu.

Foto: Profimedia

To, co vypadá přijatelně na červeném koberci, není inspirací pro profesionální dress codeFoto: Profimedia

Foto: archiv firmy

Košile v pánském stylu jsou základním stavebním prvkem byznys šatníků. Na foto: COS, 1399 KčFoto: archiv firmy

Pozor na správnou velikost

Druhým extrémem v kanceláři bývají snaživci, co chtějí evokovat velmi seriózní a kompetentní dojem, ale mají na sobě absolutně nepadnoucí a neslušivý kostýmek, nejčastěji z umělých materiálů. Ale i v úplně běžné konfekci můžete sehnat nadčasové luxusní tvídové sako, co sladíte třeba s černými cigaretovými kalhotami nebo pouzdrovou sukní a hned budete šik!

Foto: Lapina, Shutterstock.com

Nepadnoucí nemoderní kostýmky vypadají mnohdy spíš trapněFoto: Lapina, Shutterstock.com

Foto: archiv firmy

Tvídové sako je velmi elegantní variantou pracovního outfitu. Na foto: Zara, 2299 KčFoto: archiv firmy

Padělky? Nevhodné!

Myslíte si, že k úspěšné ženě patří ikonická kabelka, ale váš plat či životní situace tak závratnou investici neumožňují? Žádný problém, říkáte si a koupíte si padělek. Stop! Nepodvádějte sebe ani firmu, která je každým okopírovaným předmětem poškozená. Nezřídka jsou podvrhy kabelek nekvalitní a rozpoznatelné na první pohled. Utraťte peníze úměrně svému honoráři raději za kvalitní boty, co můžete nosit několik sezon.

Foto: AHMAD FAIZAL YAHYA, Shutterstock.com

Padělky kabelek známých značek jsou často nekvalitní už od pohleduFoto: AHMAD FAIZAL YAHYA, Shutterstock.com

Foto: archiv firmy

Pohodlné, ale přesto slušivé kotníčkové kožené boty vydrží různá roční období i výstřelky trendů. Na foto: Vagabond (prodává Baťa), 3199 KčFoto: archiv firmy

Jaký prohřešek proti byznys šatníku připadá nejhorší vám?

Reklama

Načítám