Hlavní obsah

7 rad, jak se dostat do tempa už od rána

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro většinu lidí je ranní vstávání hotovou pohromou. Budí se unavení, jsou mrzutí, nic nestíhají a tímto způsobem se vleče celý jejich den. Co je však potřeba změnit pro začátek příjemného dne?

Článek

I vy patříte k těm, pro které je ráno synonymem spěchu a stresu? Zpomalte! Vstávání a ranní úkony nemusejí být vždy nejpříjemnější, ale při správné organizaci si s nimi zaručeně hravě poradíte. Nechte se inspirovat našimi tipy.

1. Vše potřebné si nachystejte už večer

Abyste předešli rannímu stresu, připravte si vše, co se dá, už večer. Podívejte se na předpověď počasí a vyberte si vhodné oblečení předem. Důležité věci, které byste neměli zapomenout, si uložte na jedno místo.

2. Dodržujte pravidelný spánkový režim

Pravidelný režim je to, co vaše tělo skutečně ocení. Nejlepší je chodit spát a vstávat ve stejnou hodinu, protože organismus si navykne na cyklus odpočinku a aktivity. Spánek by měl trvat alespoň sedm hodin.

3. Povyšte budík na svého přítele

Vymyslete si způsob buzení, který pro vás bude příjemný. Nastavte si jako melodii oblíbenou písničku nebo si pořiďte speciální budík. Po jeho zazvonění se snažte vstát ihned a ranní úkony si udělejte v pohodě. Pokud je vás v domácnosti více, předem si rozdělte úlohy, ale například i časový harmonogram v koupelně.

4. Hydratujte se

Hned po probuzení se napijte, protože tělo je po spánku dehydratované. Vhodná je například sklenice vlažné vody s citronem.

5. Nezapomeňte na ranní osvěžení

Dopřejte svému tělu osvěžení. Vyvětrejte ložnici, umyjte si obličej studenou vodou nebo skočte rovnou do sprchy. Velké divy dokáže ranní rozcvička. I sestava, která trvá jen pár minut, vás probere a rozhýbe.

6. Vychutnejte si snídani

Všichni víte, že ráno není nic důležitějšího, než vyvážená snídaně. Ale chcete si ji i užít? Vyzkoušejte například cereální sušenky BeBe Dobré ráno Mazané, které jsou natřené tenkou vrstvou lahodného krému v příchutích kakaové s lískovými oříšky nebo mléčné s příchutí medu. Snídaně je hotová hned! BeBe Dobré ráno stačí už jen doplnit o bílý jogurt, kousek ovoce, nápoj a máte připravené kompletní snídaňové menu.

7. Udělejte si radost něčím chutným

Začněte den s výtečnou pochoutkou, která vám udělá dobrou náladu. Zároveň se vám bude jednodušeji vstávat, protože se na ni budete těšit. Pamatujte na to, že jak se ráno naladíte, takový budete mít celý den.

Tip na chutnou a jednoduchou snídani

Reklama

Související témata:

Načítám