Hlavní obsah

8 dobrých důvodů, proč svět miluje Itálii

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Země zaslíbená? V Bibli se možná nachází na Blízkém východě. My v redakci ji ale vidíme, jak se rozpíná na velké botě, tedy na Apeninském poloostrově. Itálie, země umělců a renesance, vína i pizzy a nepochybně také módy. Proč ji svět tak miluje? Máme minimálně osm dobrých důvodů.

Článek

Navzdory tomu, že je Evropa jedním z nejmenších kontinentů planety, světové dědictví obohatila minimálně srovnatelně, ne-li více, než kterákoli mnohem větší oblast. Jako Evropané můžeme být nepochybně hrdí. Nicméně musíme uznat, že některé zdejší státy, co se kultury i cestovatelské atraktivity týká, mají přeci jen trochu navrch nad jinými.

Itálie je v celosvětovém kontextu skutečně jen malá země. Přesto její odkaz dalekosáhle přesahuje hranice. Svět ji miluje jako lodičky od Prady nebo vůni z pece vytažené, čerstvě dopečené pizzy. Proč lidé ze všech koutů planety cestují do Itálie? Pár dobrých důvodů najdete ve videu.

Ale nejen v Itálii je krásně, podívejte se na nejkrásnější přírodní parky v Evropě

Načítám