Hlavní obsah

8 sexy zajímavostí o mužském těle: Kdy chlap nemůže?

Foto: Thinkstock

Našli jsme informace, které vás stále ještě mohou překvapit! A přitom jde o něco, co tak důvěrně znáte: o mužské tělo!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké to je být muž? Můžete se do jeho duše trochu vcítit, pokud víc poznáte pánské tělo a jeho pochody. Hned vám bude jasné, proč se mu „to“ líbí jinak než vám!

Článek

Mužské tělo je jiné než to ženské. Jinak funguje, jinak reaguje. A je zdrojem tolika zajímavostí! Ověřte si, že ho znáte! Víte třeba, že orální sex funguje jako vakuová pumpa?

Můžete „ho“ zvětšit?

Ze studie zveřejněné v Journal of Sexual Medicine, která přeměřila proporce 1661 mužům, vyplynulo, že orální sex dělá (aspoň na chvíli) penisy větší, i když nikdo vlastně neví důvod. Každopádně mužům, kterým bylo před vlastním měřením poskytnuto ústní potěšení, se penis zvětšil více – oproti těm ostatním, odkázaným na fantazírování nebo masturbaci. Tak už víte, proč to miluje?

„Hroší kůže“

Podle americké sexuoložky Ivonne K. Fulbright muži mají pokožku o 0,2 milimetrů silnější než ženy. Co to znamená? „Jemnost stranou, trochu víc přitlačte, aby vás cítil,“ radí odbornice.

Foto: Thinkstock

Muži mají kůži silnější, tudíž méně citlivouFoto: Thinkstock

Muži neztrácejí čas

Výzkumné duo William H. Masters a Virginia E. Johnson z University of Chicago, američtí průkopníci sexuologie, zjistili, že mužům při vhodných stimulačních podmínkách trvá asi dvě až čtyři minuty, než dosáhnou orgasmu. Studie v časopise Journal of Sexual Medicine uvádí, že „zlatá střední cesta“, tedy nejběžnější čas běhu ze startu do cíle je 5,4 minuty. Zdá se vám to rychlé?

Pozor, zásah mlíčím!

Rychlost je synonymum muže. Tak jako dokáže za pár minut vyvrcholit, tak by dokázal svým zrychleným semenem sestřelit snad i vrabce. Vždyť Kinseyho institut na základě vlastních poznatků uvádí, že průměrná rychlost ejakulátu vyprodukovaného během mužského orgasmu, dosahuje 45 kilometrů v hodině.

Jak dlouho trvá rozkoš?

Průměrný mužský orgasmus trvá 6 sekund, nicméně co muž, to jiná zkušenost. „Některé výzkumy odhalily, že zhruba 22 sekund dlouhé mužské vyvrcholení není nic výjimečného,“ uvedla Debby Herbenick z Indiana University v jedné z internetových poraden. Jestli vás nepřekvapilo tohle, tak fakta o refrakterní fázi, tedy době zotavování po orgasmu, to změní.

Foto: Thinkstock

Na porno zapomeňte! Když dojde k jeho vyvrcholení po dvou až pěti minutách, je to podle vědců zcela normální!Foto: Thinkstock

Kdy muž nemůže?

Milenec si po sexu potřebuje odpočinout, a to různě dlouhou dobu, která je u každého jiná, nicméně ono známé duo Masters a Johnson odhalilo něco horšího. Muž po vyvrcholení nemusí být schopen dalšího sexu ne jen několik minut a hodin, ale i dní! Vše závisí na věku, četnosti sexuální aktivity, fyzické kondici a dalších individuálních faktorech. Ten jeden orgasmus je draze vykoupen!

Proč vám nevoní?

Všimli jste si někdy, že pánský rozkrok tak nějak zvláštně, ehm, smrdí? Ve srovnání s ženami mají muži více hormonu androstenonu v potu a moči. Hormon funguje jako feromon savců, signalizuje sexuální a sociální informace k ostatním. V závislosti na genech se může androstenon popisovaný jako chemikálie postarat o to, že vám pánské genitálie nevoní, konkrétně z nich cítíte moč, nebo naopak připomínají aroma vanilky, tvrdí studie z roku 2007 popsaná v časopise Nature. Co cítíte vy?

Chrup a intimní svěžest

Je sexuálně zdravý? Mrkněte se mu na zoubek, a to doslova, říká celostátní studie z Tchaj-wanu, která zjistila potenciální souvislost mezi chronickým onemocněním dásní a erektilními dysfunkcemi. Bylo prokázáno, že u mužů s erektilní dysfunkcí je častěji diagnostikovaná chronická parodontóza, tedy zánětlivé onemocnění zubů. Kdo by řekl, že podobné špatné žerty přírody se negativně projevují právě v ústech? Příroda je prostě nevyzpytatelná!

Tak co, překvapila vás některá z těchto zajímavostí?

Načítám