Hlavní obsah

Alkohol, sexy ženy i spory o děti: Pittovi je 55!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pomalu, ale jistě se blíží k důchodovému věku. Hollywoodská star Brad Pitt dnes slaví půlkulaté 55. narozeniny. Za jedenáct pětiletek toho stihl poměrně hodně. Nejen v pracovním, ale také v osobním životě. Přestože šestinásobný otec budí dojem slušňáka, v minulosti byl docela proutníkem, a i v současnosti se stále mluví o jeho problémech s alkoholem.

Článek

Kdyby blonďatý mladíček William Bradley Pitt uskutečnil svůj původní záměr vystudovat žurnalistiku, grafický design a reklamu, filmový svět by nezískal jednu z výrazných hereckých osobností. Brada Pitta ovšem zlákalo herectví.

Titul z vysoké sice nemá, ale vydělává mnohonásobně víc než drtivá většina vysokoškoláků. Za svou popularitu ale tvrdě platí. Média sledují každý jeho krok, tedy kariéru, vztahy i probíhající rozvod. Dnes slaví už pětapadesáté narozeniny.

Univerzální herec

Zazářil v nespočtu filmů a prokázal, že je jako herec velmi tvárný. Ve filmu Sedm (1995) si zahrál detektiva, v Interview s upírem (1994) krvelačného upíra, v Sedmi letech v Tibetu (1997) odvážného horolezce, ve snímku Seznamte se, Joe Black (1998) zase postavu Smrti, ve velkofilmu Trója (2004) mu připadla role siláka Achillea. A takhle bychom mohli pokračovat dál a dál. Brad Pitt má nejspíš čich na skvělé herecké příležitosti. Většina snímků, v nichž se objevil, byly trháky.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt byl roztomilý blonďáčekFoto: Profimedia.cz

Vstup do herecké profese ale nebyl jednoduchý. Těsně před koncem vysoké školy se sebral a odjel do Los Angeles, kde si na kurzy herectví vydělával nejrůznějšími způsoby – jako poslíček, ostraha parkoviště či prodavač zmrzliny. Asi nejblíž k herectví měla brigáda, na které v kostýmu kuřete lákal kolemjdoucí k návštěvě rychlého občerstvení.

Prorazil v roce 1991 erotickou scénou v Thelmě a Louise (1991), která mu přinesla pověst hollywoodského krasavce a otevřela dveře k dalším příležitostem.

Foto: Profimedia.cz

Snímek Thelma a Louise udělal z Pitta sexuální symbolFoto: Profimedia.cz

Osudové ženy

Pohledný herec nikdy neměl o partnerky nouzi. Nejvíce se ovšem mluvilo o třech z nich. Mezi lety 1994 až 1997 Pitt randil s herečkou Gwyneth Paltrow (46). Tříletý vztah dospěl až k zásnubám, ale ze svatby nakonec sešlo. Herečka po letech přiznala, že chyba byla na její straně. S Pittem začala chodit, když jí bylo 22 let, a podle svých slov ještě nebyla vyzrálá.

Foto: Profimedia.cz

Takhle mu to slušelo s Gwyneth PaltrowFoto: Profimedia.cz

Druhé zasnoubení už vyšlo. Herečku Jennifer Aniston (49) Pitt před oltář dostal v roce 2000. V roce 2005 se manželé považovaní za jeden z nejkrásnějších párů Hollywoodu rozvedli bez udání oficiálního důvodu, což zavdalo příčinu mnoha spekulacím. Nejčastěji se v médiích objevovaly teorie, že důvodem je odkládání mateřství ze strany Aniston nebo to, že herečka děti mít nemůže.

Foto: Profimedia.cz

Také vztah s Jennifer Aniston je minulostíFoto: Profimedia.cz

Vleklý rozvod

Nevěru Pitt popřel, ještě před rozvodem nicméně začal při natáčení filmu Pan a paní Smithovi (2005) chodit s herečkou Angelinou Jolie (43). Vypadali spolu dokonale a byli tak nerozluční, že si brzy vysloužili přezdívku Brangelina. Společně vytvořili rodinu šesti dětem, třem vlastním a třem adoptovaným.

Po letech vztahu se v roce 2014 konečně vzali, i když fotky z veselky ve Francii, které vypustili do světa, byly ze svatby, která byla jen zinscenovaná. Vzali se v tichosti už nějaký čas předtím. Sňatek jim ale nejspíš přinesl smůlu. V roce 2016 následovala žádost o rozvod ze strany Angeliny, za níž má údajně stát Pittova závislost na alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Pře pár lety to byla láska jako trám, pak ale manželství s Angelinou zničil alkoholFoto: Profimedia.cz

Rozvodové řízení se vleče dodnes, zejména kvůli dohadům o děti. Na začátku prosince se nicméně bývalí partneři ohledně dětí konečně dohodli. Jak přesně, si ovšem nechali pro sebe. Tak snad budou mít brzy za sebou i zbylé rozvodové tahanice. V rozhovoru pro časopis GQ Pitt prohlásil, že už půl roku abstinuje, alkohol prý vyměnil za brusinkový džus. Tak snad mu silná vůle vydrží.

Je Brad Pitt váš typ?

Reklama

Načítám