Hlavní obsah

Seznamte se, Joe Black slaví 20 let: Jak se herci změnili?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to dvacet let, co do kin přišel film „Seznamte se, Joe Black“. Příběh o smrti, která touží poznat více ze života prostého smrtelníka. A miliony žen na celém světě musely konstatovat, že smrt nikdy nebyla tak přitažlivá.

Článek

Mladý Brad Pitt a Anthony Hopkins dokazují, že s narůstajícím věkem získává na rozměru i jeho charisma. Jako důvod, proč vidět film „Seznamte se, Joe Black“, by to sice stačilo, ale ke skvělým hercům se přidal i podmanivý příběh a vznikl tak kultovní snímek. Je to už dvacet let, co měl premiéru, a roky mu na kvalitě rozhodně neubraly. Co se po tu dobu dělo s hlavními představiteli?

Anthony Hopkins (80) – William Parrish 

Muže, od kterého se měla smrt učit a doprovázela ho v posledních dnech jeho života, ztvárnil Anthony Hopkins. V té době byl již velice váženým hercem, královna Alžběta II. (92) mu pět let předtím udělila rytířský titul „sir“. Zároveň měl doma už několik nejrůznějších filmových ocenění, včetně Oscara za nejlepší herecký výkon za postavu Hannibala Lectera ve filmu „Mlčení jehňátek“ (1991). Doktora Lectera si pak zahrál ještě ve snímcích „Hannibal“ (2001) a „Červený drak“ (2002).

Co mu sudičky nadělily v talentu, to mu ubraly v osobním životě. Anthony Hopkins bojoval s alkoholismem, je vyhlášený sukničkář a potížista a na spolupráci s ním si stěžoval nejeden režisér. V době natáčení „Seznamte se, Joe Black“ se právě rozcházeli s manželkou Jennifer Lynton (71), rozvod proběhl v roce 2002. O rok později si vzal herečku Stellu Arroyave (62). Před pár lety herec také přiznal, že mu byl diagnostikován Aspergerův syndrom, který se projevuje potížemi v komunikaci a zvláštním chováním a patří mezi poruchy autistického spektra.

Foto: Profimedia.cz

Před pár lety se Anthony Hopkins svěřil, že má Aspergerův syndrom Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt (54) - Joe Black / Smrt

V devadesátých letech měla většina lidí Brada Pitta zafixovaného hlavně jako sladkého blonďatého krasavce a v podstatě ani ve filmu „Seznamte se, Joe Black“, kde hrál smrťáka převtěleného do smrtelníka, tomu nebylo jinak. Později začaly přicházet role odlišných charakterů, ať už ve filmu „Klub rváčů“ (1999), „Podfu(c)k“ (2000), nebo „Babel“ (2006).

Rok po Joeu Blackovi se dal dohromady s herečkou Jennifer Aniston (49) a rázem se z nich stal nejoblíbenější pár Hollywoodu. V roce 2005 se při natáčení „Mr. & Mrs. Smith“ seznámil s Angelinou Jolie (43), zamilovali se do sebe a v létě 2014 se tajně vzali. Jenže vztah nakonec nevydržel, v roce 2016 šli od sebe a v současné době se rozvádějí. Mají šest dětí – tři Angelina Jolie nejprve adoptovala sama a Pitt si je posléze osvojil, další tři mají spolu. Právě děti jsou nyní předmětem rozvodového soudu.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt se skoro vůbec nezměnil! Foto: Profimedia.cz

Claire Forlani (46) – Susan Parrish

Mediální magnát William Parrish měl dvě dcery, mladší Susan a starší Allison. Mladší pracovala jako lékařka a do Joea Blacka se zamilovala na první pohled, ačkoliv neměla tušení, že jí chce odvést otce. Susan hrála Claire Forlani. V době natáčení jí bylo 26 let a její kariéra byla teprve na začátku, ačkoliv stejného věhlasu jako její mužští kolegové se nedočkala.

Filmy, v nichž se posléze objevila, byly spíše průměrné, jako třeba „Superhrdinové“ (1999), „Elita“ (2001) nebo „Hooligans“ (2005). V roce 2007 se vdala za herce Dougraye Scotta (52) a o sedm let později adoptovali syna. Claire Forlani také promluvila v kauze #MeToo – nechala se slyšet, že ona sama musela pětkrát odrážet úlisné chování filmového producenta Harveyho Weinsteina (66).

Foto: Profimedia.cz

Také vám Claire Forlani připomíná Angelinu Jolie? Foto: Profimedia.cz

Jake Weber (55) – Drew

Drew si ve filmu dělal zálusk nejen na firmu Williama Parrishe, ale také na jeho dceru Susan, s níž byl zasnoubený. Takže je jasné, že mu Joe Black, který byl pohledný a William bez něj neudělal ani krok, moc neseděl. Vcelku oprávněně se bál, aby mu nepřebral jak snoubenku, tak firmu.

„Seznamte se, Joe Black“ byl pro tohoto anglického herce důležitý film, jímž na sebe upozornil. Od té doby dostával více nabídek a hrál například ve snímcích „Ponorka U-571“ (2000) nebo „Úsvit mrtvých“ (2004). V současné době ho můžete vidět v oblíbeném seriálu „Ve jménu vlasti“, kde ztvárnil postavu Bretta O’Keefa. Byl ženatý, v roce 2000 si vzal herečku Dianu Oreiro (50) a o dva roky později se rozvedli. Poté měl Jake Weber vztah s herečkou Liz Carey, s níž má syna Waylona (12), a vloni stanul před oltářem znovu, tentokrát s Korri Culbertson.

Foto: Profimedia.cz

Jake Weber je skvělý herec vedlejších rolí, na fotografii vlevo je s hercem Robem Morrowem (56)Foto: Profimedia.cz

Marcia Gay Harden (59) – Allison Parrish

Allison Parrish je starší dcera Williama Parrishe. Chystá mu velkou narozeninovou oslavu a dostává se s ním kvůli tomu do křížku. A to netuší, že jsou to jeho poslední narozeniny. Ztvárnila ji Marcia Gay Harden, kterou si možná pamatujete také z filmu „Flubber“ (1997), kde hrála s Robinem Williamsem (†63). Na seznamu má desítky filmů, ale v drtivé většině jde o vedlejší role – nicméně za roli Lee Krasnerové, manželky malíře Jacksona Pollocka, ve filmu „Pollock“ (2000) získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Mezi další významnější postavy patří profesorka Nancy Abbey ve snímku „Úsměv Mony Lisy“ (2003) či Grace Trevelyan Grey, matka Christiana Graye v „Padesáti odstínech šedi“ (2015). Herečka byla jednou vdaná, a to za kameramana Thaddauese Scheela (53), s nímž se seznámila při natáčení filmu „Spitfire Grill“ (1996). Mají spolu tři děti, ale už jsou rozvedení.

Foto: Profimedia.cz

Zdá se, že herečka padla do spárů plastických chirurgů Foto: Profimedia.cz

Máte rádi tento film? 

Načítám