Hlavní obsah

I anální milování má svoji předehru!

Foto: isifa

Máte chuť v posteli zaexperimentovat?Foto: isifa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup zadním vchodem… Bojíte se ho zkusit? S předehrou o třech jednoduchých bodech nemusíte! Začíná to aerobikem a končí jemnou masáží! Všechno půjde jako po másle!

Článek

„Věděli jste, že řiť a její okolí má druhou největší koncentraci nervových zakončení, takže je po klitorisu nejcitlivější částí ženského těla?“ ptá se na svých stránkách Jaiya Ma, sexuoložka a spoluautorka knihy Red Hot Touch z Kalifornie. „Stále více párů ho chce zkusit. Muži a ženy jsou zvědaví na anální penetraci, a právě ona zvědavost je vede k tomu, aby začali poznávat nové věci bez znalostí nebo zkušeností,“ říká sexuoložka.

Ovšem pak není divu, že dochází k fyzickému poškození konečníku. Zvlášť když je styk agresivní, nemotorný, komunikace mezi milenci chátrá. Za každých okolností se nevyplácí podceňovat anální rozcvičku! Takže zapomeňte na předchozí negativní zkušenosti a věnujte se anální předehře. Zde jsou pokyny.

1. Udělejte si z lubrikantu přítele

„Konečník produkuje velmi malé množství hlenu, který může pomoci s mazáním, ale pokud plánujete proniknutí, tak to k hladkému průběhu opravdu nestačí,“ říká Jaiya, která doporučuje používání kokosového oleje nebo lubrikantu Aloe Cadabra, což je první lubrikant, který obsahuje 95 % organické aloe vera, je kompatibilní s kondomem a erotickými hračkami a podporuje přirozený proces hojení kůže. Bohužel na českém trhu zatím není k mání, nicméně alternativa Durex Play Aloe Vera za doporučenou cenu 159 korun taky není k zahození. Je určen pro citlivou pokožku, nelepí a nezanechává skvrny. Už si představujete, jak vás partner tam vzadu před milostnou jízdou laská?

2. Rektální aerobik

Vklouzněte pod sprchu a použijte malou věcičku pro velké věci neboli nějaký z mini análních kolíků (třeba Butt za 239 korun, což je skvělý startér pro stimulaci anální oblasti). Proč? „Pokud plánujete anální sex, je dobré se na něj připravit už ráno, a to malou automasáží prstem,“ doporučuje sexuoložka. „Párkrát se zhluboka nadechněte a vsuňte prst dovnitř. Poté použijte malý anální kolík a soustřeďte se na pocit, který ve vás zasunutí vyvolá. Zkuste si ho v sobě ponechat delší dobu, klidně i u společné večeře. Funguje to jako strečink před cvičením. Zahřejí se svaly a roztáhnou tkáně, čímž předejdete zranění.“ (Zároveň budete vědět, kam později nasměrovat partnerův prst.)

3. Připravte se na akci anální masáží.

„Anální tkáň je podobná balonu. Štouchnete-li do něj špičatým nehtem, může prasknout, ale když naopak postupujete velmi pomalu, dostanete se do jeho útrob,“ říká Jaiya, podle které tkví úspěch v anální masáži, díky níž se oba svalové prstence otevřou a budou schopny přijímat rozkoš.

„A to nemluvě o tom, že anální masáž je hluboce relaxační,“ říká sexuoložka. Proto si dopřejte horkou koupel pro uvolnění, nechte partnera, aby si smočil ruce v lubrikantu a jemnou masáží od ramen dolů se propracoval až k zadnímu vchodu. Tam ať rozehraje tanec prsty, vsunuje ukazováček dovnitř po půl centimetrech, opisuje prstem kruhy a sleduje vaše pocity. Určitě by se měl vyvarovat nadměrného tlaku. Prst musí pronikat pomalu a jen tak daleko, aby nemusel překonávat silnější odpor.

GPS navigace. Stud stranou!

Myslete taky na to, že konečník se uvnitř nezbedně stáčí. Je třeba dát milenci směrovky a naznačit mu správný směr. „To znamená, že byste si měli o nejlepších úhlech a pozicích bez zábran promluvit,“ podotýká psychoanalytik Paul Joannides z USA. Pokud cítíte, že jsou svaly konečníku stále napjaté, zkuste prožít klasický vaginální orgasmus. Ten uvolnění silně napomáhá. Nebo se věnujte pouze dráždění zadního vchodu, vždyť anální sex není jen penetrace.

A mimochodem, řitní otvor je erotogenní zóna u obou pohlaví. „Někteří muži rádi přijímají stimulaci svého konečníku, případně masáž prostaty. Ženy jim to někdy poskytují, některé to vzrušuje,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. O důvod víc vyzkoušet nepoznané, co říkáte?

A co vy? Už jste anální sex vyzkoušeli?

Načítám