Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Po práci nakoupit, vyvenčit, udělat s dětmi úkoly, vyžehlit. Také vám na vaření během dne už nezbude čas? Poradíme vám jak si vaření ulehčit, vyzkoušejte náš tip na vaření „z jedné pánve“ nezabere vám víc než 30 minut.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks klobásy
  • 70 g slaniny
  • 100 g žampionů
  • 150 g vyzrálého čedaru
  • 6 ks vejce
  • 6 ks cherry rajčat
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Klobásu nakrájejte na půlkolečka a orestujte ji na pánvi. Žádný tuk pod ni není potřeba dávat, většinou pustí omastek sama dost.

02.

Pak přidejte na větší kostičky nakrájenou plátkovou slaninu a na plátky nakrájené žampiony. Vše orestujte, až houby úplně změknou. Slijte přebytečný tuk, směs rovnoměrně rozprostřete po celé pánvi a rozklepněte na ni vajíčka a vidličkou je párkrát promíchejte, až zatuhnou.

03.

V tu chvíli pánev stáhněte z plotny, zasypejte ji nastrouhaným čedarem, poklaďte půlkami cherry rajčátek, a pokud máte tu možnost, vložte pánev ještě asi na 5 minut do trouby pod gril, aby se sýr zapekl.

04.

Nakonec vše opepřete a zasypte jemně nasekanou petrželkou nebo pažitkou, nakrájejte na řezy a podávejte s opečenou bagetkou nebo toastovým chlebem.

Reklama

Související témata:

Načítám