Hlavní obsah

Aplikace, která vám může zachránit život

Reklama

Znáte Kartu života? Těm, kteří ji neznají, ji představíme v tomto článku. A ty, kteří ji vlastní, nebo o ni alespoň vědí, chceme informovat o možnosti ji mít ve svém chytrém telefonu, a tak mít své zdravotní údaje vždy při sobě.

Článek

Kartu života vytvořila Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR. Jedná se o praktického pomocníka, který obsahuje všechny důležité informace o vašem zdravotním stavu, užívaných lécích a výdajích za poskytnutou lékařskou péči.

Jak může taková karta zachránit život? Je to jednoduché. V případě, že je k vám přivolána záchranná služba, má okamžitý přístup k informacím o vašem zdravotním stavu, užívaných lécích, alergiích, prodělaných operacích a chronických nemocech. Dále záchranná služba získá kontakt na osobu blízkou, kterou v případě nutnosti může kontaktovat.

Karta je zcela zdarma, a navíc se nemusíte bát, že vám v peněžence přibude další. Karta života je v podstatě virtuální a potvrzením, že ji máte zřízenou, je malá samolepka na zdravotní kartičce pojištěnce.

Tato aplikace vám může zachránit život

Jak kartu získat?

Kartu života můžete získat jednoduše, a to třemi způsoby: vyplněním formuláře přímo na internetu nebo pomocí vyplněného a podepsaného papírového formuláře, který můžete získat například na pobočce ZP MV ČR nebo v ordinaci praktického lékaře. Více informací o Kartě života naleznete zde.

Mobilní aplikace Karta života

Karta života je dostupná nejen na internetu, ale i v chytrých mobilních telefonech. Majitelé telefonu iPhone či majitelé telefonů se systémem Android mohou své údaje v Kartě života kdekoli a kdykoli sledovat a aktualizovat. K přístupu potřebujete PIN a heslo, které ke Kartě života dostanete.

Údaje o svém zdraví můžete mít v chytrém telefonu

Co všechno mobilní aplikace obsahuje?

V první řadě v mobilní aplikaci jsou informace o vašem zdravotním stavu, druhou přínosnou informací je výpis z osobního účtu, kde je vidět výše všech vašich poplatků a doplatků. Dále jistě oceníte zdravotní deník, který upozorňuje na dodržování termínů očkování či preventivních prohlídek, a užitečné SOS tlačítko, které vás v případě zdravotní nouze spojí s osobou blízkou či jí zašle GPS souřadnice své polohy.

Výhodou je také průvodce zdravotnickými zařízeními, který zobrazí nejbližší lékařská zařízení, jako jsou nemocnice či lékárny. Aplikaci můžete také využít k zobrazení údajů rodinných příslušníků, přehledu ošetřujících lékařů, informací o novinkách ZP MV ČR a přehledu poplatků, které jste za stávající rok zaplatili.

Manuál a více o mobilní aplikaci naleznete zde.

Máte stále starý telefon?

Pokud nevlastníte chytrý telefon, nezoufejte. I Vy můžete mít v mobilu důležité údaje o svém zdravotním stavu. Stačí poslat jednoduchou SMS zprávu na telefonní číslo +420 725 442 121 ve tvaru „Kz“ pro výpis v češtině nebo „Kzen“ pro anglickou verzi, a obratem vám přijde výpis z Karty života.

ZP MV ČR se zajímá o zdraví svých klientů. Zaujalo vás to? Staňte se fanouškem projektu Zdraví jako vášeň!

Reklama

Související témata:

Načítám