Hlavní obsah

Arašídové bezlepkové sušenky z 5 ingrediencí

Hodnocení:
(79)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jestli jste zastánci minimalismu (a bezlepkového pečení), dnešní sušenky vás nadchnou. Jsou jen z pěti ingrediencí, naprosto bez mouky a hotové během chvilky. A přitom krásně vláčné!

Ingredience pro:
35 sušenek
  • 1 hrnek arašídového másla
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Ze všech surovin vypracujte hladké těsto.

Krok 2: Rukama tvořte kuličky velké asi jako vlašský ořech, klaďte je v dostatečné vzdálenosti na pečicí papír a pečte asi deset minut při 180 °C dozlatova.

Krok 3: Nelekněte se, když budou sušenky po vytažení z trouby ještě měkké – nechte je vychladnout na plechu. Během chvíle hezky ztuhnou, ale přitom zůstanou vláčné. Uchovávejte v dobře uzavřené dóze a do dvou týdnů spotřebujte.

Tip: Jestli máte výkonný mixér, mnohem levněji než kupované arašídové máslo vás vyjde si ho vyrobit doma. Jednoduše kupte nesolené pražené arašídy, případně je ještě krátce nasucho na pánvi či v troubě ohřejte a poté je spolu s trochou rostlinného oleje rozmixujte na hladký krém.

Milujeme kořeněná a sofistikovaná jídla, ale někdy je méně opravdu více. Zkoušeli jste třeba už naše ovocné knedlíky jen ze 3 surovin?

ynezorPumanzeSaNyknalC