Hlavní obsah

Blesková dobrota: Nepečené řezy plné čokolády a buráků

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli u vás platí nepřímá úměra mezi venkovními teplotami a množstvím času, který jste ochotni strávit v kuchyni, pak dnes máme něco přesně pro vás: ovesné řezy připravené během chvilky. A bez pečení!

Článek

Klasické nepečené moučníky sice vypadají trochu jinak, ale nám se do jednoho koláče podařilo zkombinovat ovesné vločky plné vlákniny, arašídové máslo nadité bílkovinami a… čokoládu! Musím říct, že se po nich zaprášilo snad ještě rychleji, než kolik času zabrala jejich příprava. A to už stojí za zvážení!

Nepečené arašídovo-ovesné řezy

Na plech 20 x 30 cm potřebujete: ¾ kostky másla (nebo 190 g), 1/3 hrnku medu, 4 hrnky ovesných vloček (já dala půl na půl jemné a klasické), ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky soli, 2 tabulky mléčné nebo hořké čokolády, hrnek arašídového másla

Postup: Máslo rozehřejte a smíchejte s medem, vločkami, skořicí, solí a polovinou rozpuštěného arašídového másla. Půlku směsi natlačte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pořádně upěchujte, polijte čokoládou rozpuštěnou s druhou polovinou burákového másla (asi 4 lžíce této směsi si ještě nechte na ozdobu), posypejte zbytkem vloček a pocákejte odloženou čokoládou. Dejte do lednice nebo mrazáku zatuhnout a poté nožem namočeným do horké vody krájejte na kousky.

Tip: Jestli jako já milujete arašídové máslo, dejte mu šanci i ve slaných jídlech – zkuste krůtí špízy s arašídovou omáčkou, pikantní mrkvový salát nebo nesmažené závitky s burákovým dipem.

Jaký je váš oblíbený nepečený dezert? Zkoušíte i novinky, nebo si potrpíte spíš na klasiku?

Reklama

Načítám