Hlavní obsah

Archie poprvé na veřejnosti: Proč je kolem toho takové haló?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Meghan a Harry poprvé vyrazili ven i s dvouměsíčním Archiem a veřejnost je zmatená. Budou si hlídat soukromí, jako tomu bylo u sobotních křtin, nebo se budou všichni tři na veřejnosti ukazovat jako v případě včerejší sportovní akce?

Článek

Jen pár dní po křtinách dvouměsíčního Archieho s ním jeho rodiče princ Harry (34) s manželkou Meghan (37) vyrazili poprvé i na veřejnost. Harry se zúčastnil charitativního zápasu v pólu i se svým bratrem Williamem (37) – akce se konala ku příležitosti uctění památky majitele fotbalového klubu Leicester City Khuna Vichaie Srivaddhanaprabha, který zemřel v říjnu 2018 při pádu vrtulníku.

Bratři na jednom hřišti

Můžeme spekulovat, zda přítomnost Meghan a Archieho na sportovním odpoledni byla dobrovolná, anebo už vévodkyně dostala varování, aby začala na veřejnosti vystupovat příjemněji. Jisté je, že fotografie, jak společně s Kate (37) a jejími třemi dětmi fandí královským bratrům, působí velmi idylicky. Meghan chová v náručí malého synka a co chvíli jej políbí do vlásků. Kate pobíhá za ročním Louisem, který maminku s tetou bavil veselými obličeji a posílal vzdušné polibky. Jeho bráška George (5) se věnoval sestřičce Charlotte (4).

Foto: Profimedia.cz

Roční Louis neposedí, takže si vedle Williama a Harryho řádně zasportovala i Kate. Neustále byla synovi v patáchFoto: Profimedia.cz

Oběma manželkám to velmi slušelo. Kate oblékla růžové šaty od L. K. Benett, espadrilky na klínku značky Castañer a kabelku Mulberry. Meghan zvolila ležérní khaki model od Lisy Marie Fernandez a sluneční brýle od Stelly McCartney.

A náladu v týmu vévody a vévodkyně ze Sussexu nezkazilo ani to, že charitativní zápas nakonec vyhrál tým Williama.

Foto: Profimedia.cz

George bude brzy slavit 6. narozeniny a choval se jako malý gentleman - věnoval se čtyřleté sestřičce CharlotteFoto: Profimedia.cz

Kdo se má v té Meghan vyznat?

Vystupování vévodkyně Meghan působí ale trochu nekonzistentně. Je to jen pár dní, co (nejen) britská veřejnost čekala, v jakém duchu se ponesou křtiny dvouměsíčního Archieho. A velké nadšení se nekonalo. Vévoda s vévodkyní si přáli striktně soukromý obřad bez přítomnosti médií a dosud neodtajnili ani jména kmotrů. Do světa pak poslali dvě oficiální fotografie. A fanoušci byli zklamáni, doufali v trochu více.

Jako by toho nebylo dost, krátce po tajemných křtinách vyrazila Meghan na Wimbledon fandit kamarádce, tenistce Sereně Williams (37). Na členku královské rodiny nebyla zrovna vhodně oblečená (měla na sobě džíny), a navíc ukázala trochu i hvězdné manýry a šílela, že by ji snad mohl někdo vyfotit.

Je tedy trochu matoucí, jak moc po svém a soukromě chtějí svůj královský život Meghan s Harrym vést. Na jednu stranu dělají až zbytečné tajnosti a cavyky, na stranu druhou třeba na svém oficiálním instagramovém profilu zveřejnili na Den otců fotku Archieho a nyní vyrazili vstříc veřejnosti.

Foto: Profimedia.cz

Meghan láskyplně chovala po celou dobu Archieho v náručí a sledovala manžela při zápaseFoto: Profimedia.cz

A přitom to jde i jinak...

Jak je vidět na rodině staršího z bratrů, není třeba sdílet své soukromí zcela, ale jde najít přirozenou cestu, jak se o zásadní momenty ze života královské rodiny s lidmi podělit.

Kate s Williamem volí přirozený kompromis. Veřejnosti pravidelně dávkují rodinné fotografie, a když už se objeví na veřejné akci, s pozorností okolí počítají. Oni to mají pod kontrolou a fanoušci mají radost. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Kate s Williamem ale nikdy své děti nebrali na veřejné akce, dokud byly tak malé, jako je Archie.

Foto: Profimedia.cz

Na svou první oficiální cestu vyjel princ George v dubnu 2014 a podíval se s rodiči až k protinožcůmFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Snímek, který dojal celý svět. Vévodkyně Kate vyfotila pár týdnů po narození malého Louise v náručí sestřičky CharlotteFoto: Profimedia.cz

Co myslíte, byla to první vlaštovka a uvidíme obě královské rodiny společně častěji?  Je vám sympatičtější přístup Williama a jeho ženy nebo je vám bližší Harry s Meghan?

Reklama

Načítám