Hlavní obsah

Harry a Meghan pokřtili syna Archieho: Koho (ne)pozvali?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Velká událost, na kterou všichni fanoušci královské rodiny napjatě čekali, měla trochu hořkou pachuť. V sobotu 6. července byl na soukromém obřadu na hradě Windsor pokřtěn Archie Harrison, syn vévody a vévodkyně ze Sussexu. Jména kmotrů Harry s Meghan dosud neodtajnili. Co ale světu prozradili?

Článek

Přesně dva měsíce po narození se první červencovou sobotu konaly křtiny malého Archieho, syna Harryho (34) a Meghan (37), vévody a vévodkyně ze Sussexu. Soukromého obřadu bez přítomnosti médií se na hradě Windsor zúčastnilo 25 lidí. Pozvána byla pouze rodina a nejbližší přátelé. Rodiče se rozhodli neodtajnit jména kmotrů ani před obřadem, ale ani po něm. Argumentovali tím, že se jedná o soukromé osoby. Takže můžeme jen spekulovat, kdo měl tu čest. Zda jde to opravdu tak intimní akt, že se sluší jména tajit, necháme na zvážení každého zvlášť. Co se ale páru utajit nepodařilo?

Po roce na místě činu

Hrad Windsor si pro své životní momenty princ Harry s manželkou Meghan oblíbili. V květnu minulého roku se v místní v kapli sv. Jiří konala jejich svatba . Nyní zde proběhl křest, na který byli z nejbližší rodiny pozváni princ Charles (70) s manželkou Camillou (71), Doria Ragland (62), princ William (37) s manželkou Kate (37) a sestry zesnulé princezny Diany (†36); Lady Jane Fellowes (62) a Lady Sarah McCorquodale (64).

Kdo chyběl mezi hosty?

Z nejužšího kruhu chyběla samotná královna Alžběta II. (93) a její manžel princ Philip (98). Není třeba v tom ale hledat nic osobního – královna se omluvila, protože v době křtin pobývala ve Skotsku, kde měla důležitou schůzku. Z důvodu nabitého pracovního programu se nezúčastnila například ani loňských křtin nejmladšího syna Williama a Kate, Louise (1).

Je jasné, že kdokoli se na křtinách objevil, okamžitě byl „podezírán" z toho, že se stal jedním z kmotrů malého Archieho. A proto se nyní spekuluje jako o jedné z možných kmoter o Tiggy Pettifer (54). Tato žena byla v Harryho a Williamovou chůvou a kamery ji  zachytily, jak k Windsoru v sobotu přijíždí. Mezi dalšími potencionálními kmotrami jsou nejlepší kamarádka Meghan, kanadská stylistka Jessica Mulroney (39), nebo nejlepší kamarád Harryho, Charlie van Straubenzee, kterému šel Harry loni za svědka.

Foto: Profimedia.cz

Oficiální rodinná fotografie ze křtin dvouměsíčího Archieho: zleva dole sedí vévodkyně Camilla, princ Harry se synem Archiem a Meghan, vedle je vévodkyně Kate. Zleva nahoře stojí princ Charles, Doria Ragland (matka Meghan), Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale a princ WilliamFoto: Profimedia.cz

Co udělali Harry s Meghan opět jinak?

Pyšní rodiče malého Archieho zvolili opět jinou cestu než William s Kate. Oni už takoví prostě jsou a evidentně jim je větší soukromí bližší a nezdráhají se zklamat fanoušky britské monarchie. Syna poprvé ukázali až několik dní po jeho narození a rozhodnutí, že svého potomka budou vychovávat co nejdál od zájmu veřejnosti, dostáli i u křtin.

Lidem se to moc nelíbí, protože si zvykli, že členové královské rodiny je k důležitým událostem pouští minimálně přes televizní obrazovku. Meghan s Harrym jsou na informace velice skoupí. Nicméně si byli vědomi toho, jaký rozruch by u britské veřejnosti vzbudili. A tak alespoň na svém instagramovém profilu zveřejnili dvě fotografie, jejichž autorem je Chris Allerton. Ten má na svědomí fotodokumentaci i jejich svatby.

Obě oficiální fotografie prošly detailním zkoumáním a lidem opravdu nic neuniklo. Mezi komentáři na sociálních sítích se předháněli v názorech, komu je Archie více podobný a zda se mu mezi vlásky objevují i nějaké zrzavé po tatínkovi.

Foto: Profimedia.cz

Fotka, ze které se tají dech a ze které je patrná obrovská láskaFoto: Profimedia.cz

Módní policie na královských křtinách

Móda je důležitým aspektem všech událostí královské rodiny. Děti z královské rodiny tradičně oblékají repliku bílé róby z jemné anglické krajky Honiton, které se používá již od vlády královny Viktorie. Ta je v roce 1841 pořídila pro křest své nejstarší dcery. Princ Harry byl v roce 1984 pokřtěn ještě v originálu, ale královský palác nechal v roce 2004 pořídit kopii. Hrozilo, že šatičky by se na dalším novorozenci rozpadly.

Meghan oblékla dokonalý bílý model z módního domu Dior s tříčtvrtečními rukávy, ke kterému sladila klobouček a náušnice od Cartier. Ty měla mimochodem také na své svatbě. Střih šatů je Meghanin oblíbený a vypadá v něm dva měsíce po porodu naprosto dokonale. Vévodkyně Kate oblékla růžový model od Stelly McCartney (47), který podle módních znalců poprvé na veřejnost vynesla v roce 2009 a potvrdila tak, že ráda podporuje britské módní návrháře a neváhá vzít jednotlivé modely opakovaně.

Odtajní nám Harry s Meghan nakonec jména kmotrů svého syna? A víte, v čem ještě se tolik liší od Williama a Kate? 

Reklama

Načítám