Hlavní obsah

Aréna mužů: Je lepší být lovcem, nebo se nechat sbalit?

Foto: Thinkstock

Lov je součást námluv. Kdo se ale má víc snažit?Foto: Thinkstock

Reklama

Kdo by měl být v seznamování ten iniciativnější? Je v pořádku, když muž loví, nebo přišel čas otěže občas svěřit i ženským rukám? Ptali jsme se v další Aréně mužů!

Článek

Jaká seznamovací strategie je podle chlapů v pořádku? Vidí se raději v roli neohrožených lovců, nebo si občas užijí i situaci, kdy jsou kořistí lačné šelmy? To je téma pro novou Arénu mužů!

Pánové, líbí se vám, když je žena ta, která loví, nebo jste raději v roli lovce vy sami?

Aleš Kalina (47 let), kouč partnerských vztahů: „Já osobně mám rád obojí. Jsem rád loven i rád lovím. Tedy vlastně když jsem sám. Pokud jsem ve vztahu, nemám ani jednu z těchto potřeb. Dělá mi dobře, když o mě žena projevuje zájem – ne formou vlezlou, ale využíváním inteligence. Když já někomu projevují přízeň, tak velmi rád diskutuji o všem možném, a když potkám někoho chytrého, jsem nadšený. Kanál lásky je u mě rozhodně komunikace, a kdo ji ovládá, má ke mně jasný klíč."

Václav Junek (21 let), student: „Když to dopadne dobře, tak je to nakonec i docela jedno. Po všech těch snahách je celkem příjemná změna, když žena sama projeví zájem. Na druhé straně ten pocit, když se vám ta snaha vyplatila, taky není k zahození."

Pavel Dolejška (25 let), kouzelník: „V tomto budu asi staromódní, ale jsem rád v roli lovce, je to pro moji povahu a osobnost přirozenější. Mám daleko větší zájem o ženu, která neskočí na nějakou prvoplánovou a lacinou taktiku, ale musím ji dobývat po nějaký čas, než když se mi de facto sama nabídne nebo mě ,loví' ona. Taková žena v mých očích ztrácí na atraktivitě a mém zájmu o ni.

Spousta mužů si asi řekne, že je to splněný sen, když vás loví druhé pohlaví, ale z vlastní zkušenosti, která vychází z mé práce, vím, že to zas tak příjemné jak si asi mnozí představují, není. Tyto ženy u mě nemají velké šance na dlouhodobější úspěch, zato ty, které odolávají, ve mně vzbuzují zájem, ano. Přemýšlím, jak je zaujmout , co pro to udělat, a samotného mě to motivuje k velkým činům a gestům. Takže odpověď je – jsem lovec :o)"

Zbyněk Janíček (32 let), moderátor:„Upřímně, ani jedno… Myslím, že by to mělo být vyvážené. Určitě bych nechtěl, aby žena šla pod svou hrdost a musela kolem mě panáčkovat. Vlastně mě to svým způsobem i odrazuje. Na druhé straně dělat z principu ledovou královnu je taky na houby. Vím, že se říká, že chlap by měl být ten, který o ženu usiluje. a souhlasím s tím, určitě si ale nemyslím, že to znamená, že ze sebe udělá pejska, bude vrtět ocasem a přiletí na písknutí.

Jednoduše žena i muž by měli umět dát najevo zájem a zabojovat, když je třeba… Jeden to musí druhému prostě vracet. Když spolu ale mají dva být, jdou beztak nějaká pravidla stranou, hlavní je výsledek."

Tomáš Libert, 36 let, psycholog a objevitel:„Otázkou je, co znamená ,loví'. Lovec může běhat s klackem po lese, anebo nastražit důvtipné pasti (ženy například lákavý vzhled, tajemný úsměv či mírně vyzývavý pohled a podobně). Běhání s klackem po lese je asi častější způsob lovu u mužů, a využití strategie lákadel a pastí mi přijde pro ženy vhodnější. Tento způsob lovu mi rozhodně nevadí a velmi rád jsem se nechával chytat do pastí. Navíc i tím, že muži sami loví, je lov mužů tedy lovem predátorů, nikoli lovecky pasivních či tupých býložravců. (Bohužel i tak se my muži někdy chováme! :-).

Predátorovi mnohdy jen stačí, aby se ,to' trochu hýbalo, blýskalo, a hned se spustí jeho lovecký reflex. Proto stačí ,to' posypat třpytkami a trochu s ,tím' vrtět, a lov běží. Strategie pasti má navíc tu výhodu, že, když v ní uvízne někdo nežádoucí, stačí říci, že past není určena jemu anebo, že přece „vůbec nemá zájem a samozřejmě nikoho neloví“!

Jiří Martínek (25 let), designér:„Muži jsou odnepaměti lovci, chtějí soutěžit, získat trofej a pověsit si vycpanou hlavu nad krb. Ženy jsou naopak rády dobývané, milují ten pocit, když je o ně zájem, když jsou středobodem vesmíru a když je o ně veden souboj. Možná proto tedy žena, která za mnou přijde jako první, u mě ztrácí na ceně. Ta jednoduchá dostupnost mě vždy odrazovala. Mám rád věci komplikované, které si sám vybojuji. Lovci vždy chutná více laň, kterou vlastnoručně uloví, než kus masa, který mu někdo přinese na zlatém tácu až pod nos."

A jak to vidíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám