Hlavní obsah

Návštěva v superluxusním bytě. Uhádnete jeho cenu?

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Luxusní byt s velkou prosklenou plochou, kterou chrání žaluzie, skýtá parádní výhledFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete luxus? Pojďte se podívat, kde ho mají. Nejdražší spotřebiče, dvě koupelny a ložnice, která je celá vybavena nábytkem Giorgia Armaniho. To vše lze pořídit za 22 milionů!

Článek

Avantgardní pařížská část La Defence budila kdysi jak nadšení, tak i pohoršení. Ne každému se její výstřední výškové budovy líbily. Dnes je neodmyslitelnou součástí metropole. Obdoba moderního provedení Vítězného oblouku vyrostla nyní i v Praze. Dvanáctipodlažní budova s nezaměnitelným průhledem stojí v těsné blízkosti přírodního parku v Praze 4.

Do módy přicházejí zařízené byty

Byt v novostavbě, který jsme navštívili, je už zařízen, ale majitel ještě není nastěhován. Svojí rozlohou 120 metrů čtverečních, balkonem o necelých 11 čtverečních metrech, dvěma ložnicemi a koupelnami, šatnou a technickou místností byl projektován pro rodinu s dětmi či pro náročnější pár.

Zařízeny jsou kuchyň, obývací pokoj, ložnice, předsíň a koupelny. Na první pohled je vidět, že tady se penězi nešetřilo. Najdete tu vybavení věhlasných značek, kvalitní materiály a moderní předměty. „Mnozí klienti dávají přednost koupi zařízeného bytu. Odpadne jim tak časově shánění nábytku a spotřebičů,“ říká Jiří Zemánek ze společnosti, která byty vlastní a prodává.

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Obývací pokoj s kuchyňským centrem Sie MaticFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Dvě koupelny se hodí

Dispoziční řešení bytu o velikosti 3+kk se šatnou, technickou místností a dvěma koupelnami nabízí dostatek soukromí všem členům rodiny. V bytě jsou dvě ložnice, jednu budou obývat majitelé, druhá bude sloužit jako pokoj pro hosty.

Dvě koupelny jsou snem spousty rodin zejména v ranních špičkách, kdy všichni vstávají. Jejich prostor nezatěžují pračka ani sušička, ty mají své místo v technické místnosti.

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Hlavní koupelna je obložena dlažbou a obklady značky Villeroy & Boch – řada Scope v béžových a šedých barvách. Umyvadlo, vana a sprchový kout byly rovněž pořízeny v prodejnách Villeroy & Boch. Baterie jsou značky Dornbracht, kolekce Tara Logic, sprchové vaničky a zástěny od výrobce Riho. V koupelně je podlahové vytápění s regulací a radiátory JagaFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Když luxus, tak Armani

Byt řešil kolektiv designérů ze společnosti Stopka a navrhli jeho vybavení. Luxusní sedačku doplňuje zajímavý konferenční stolek v japonském stylu. „Důraz jsme kladli spíš na netradiční řešení při použití kvalitního značkového nábytku a minimalistické pojetí s japonizujícími prvky,“ potvrzuje majitel firmy Jiří Stopka.

Originální doplňky – světlo, keramika a tapiserie – zjemňují prostor. A což teprve ložnice! Postel i s povlečením, dekorativní látky na stěně, noční stolky, svítidla či komoda, to vše navrhoval sám slavný Giorgio Armani..

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Sedací souprava je značky Sofa Cor Jalis (cena 277 000 Kč). Na stěně je tapeta, která ladí s barvou koberce. Šedivý tón narušuje a zároveň osvěžuje tapiserie v teplých podzimních barvách. Elegantní křišťálový lustr nejen hezky svítí, ale hlavně zdobí. Je to pěkný designový kousekFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Hojnost pro uložení

Byt je skvěle řešen z hlediska přístupu světla do prostoru. Slunce sem proudí bez zábran velkými celoprosklenými okny v hliníkových rámech. Aby se tu majitelé v horkých dnech neupekli, jsou okna kryta venkovními žaluziemi a v bytě je klimatizace.

Většina rodin bojuje s nedostatkem úložných prostor. Zde jich je dostatek, ať už jsou to vestavěné skříně v předsíni, ložnici či samostatná šatna.

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Předsíň s vchodovými dveřmi. Stěnu zdobí namísto předsíňové stěny obraz, věci se odkládají do vestavěné skříně. Skříň je od podlahy ke stropu, poskytne tedy dost prostoru k ukládáníFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Kuchyň za víc než milion

Kuchyně sice připomíná moderní strojovnu – kov, spotřebiče, žádné úchyty, žádné zbytečné výčnělky a dekorace. Kuchyňské centrum SieMatic dodalo ty nejluxusnější a nejdražší špičkové spotřebiče, jaké jsou k dostání. Podél stěny jsou skříně s úložnými prostorami, lednice, trouba a další elektrospotřebiče Miele, jejichž celková cena se vyšplhala na 165 000 Kč.

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Pult s varnou deskou a odsavačem par je značky Burgundy v provedení přírodní břidlice. Praktické řešení – paní domu může vařit a přitom kontrolovat potomka, píšícího domácí úkolyFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Luxus není za hubičku

V bytě jsou použity také bezpečnostní skleněné šoupací dveře. Zajímavé je, že ač je byt vybaven špičkovými typovými značkovými produkty (kuchyň SieMatic, šatní systémy Interlübke, sezení značky COR), působí naprosto atypickým dojmem. Jedinečnost podtrhují zajímavá osvětlovací tělesa. Ale bydlení v tomto luxusním konceptu stojí adekvátní částku – byt, který jsme navštívili, je za zhruba 22 milionů korun.

Foto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

Ložnice je kompletně sestavená z produktů společnosti Armani/CASA (veškerý nábytek Armani/Casa byl navrhován Giorgem Armani). Dekorační látkový potah Cyprus ladí se závěsy ze stejného materiálu. Malé lampičky zn. Giorgio Armani jsou opatřeny pergamenovým stínidlemFoto: Rezidence Kavčí Hory a.s.

No, byt to není pro každého, ale je hezké nakouknout do světa luxusu, že? Co se vám na tomto prostoru líbí? Nebo byste takhle bydlet nechtěli? Podělte se o názory v diskuzi, jsme zvědavi!

Načítám