Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pstruh je u nás velice snadno dostupná ryba, pravidelně ji můžete najít na pultech obchodů za přijatelné ceny. Jak ji upravit? Inspirujte se u naší babičky!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 čerstvé prstruhy
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 3 citrony
  • hrubozrnná sůl
Článek

Postup

01.

Ryby důkladně očistěte pod tekoucí vodou a osušte utěrkou. Tymián a petržel nasekejte nahrubo, přidejte šťávu z jednoho citronu, sůl a nasekaný česnek. Směs promíchejte a pstruhy jí důkladně naplňte. Nebojte se nádivku do masa trochu vmasírovat.

02.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pstruhy vyskládejte do pekáčku, osolte, vymačkejte na ně šťávu z druhého citronu, poklaďte plátky másla a dejte péct na 15 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Po 15 minutách ryby otočte, přelijte bílým vínem a dejte dopéct na dalších 15 minut.

04.

Rybu podávejte vcelku s plátkem citronu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo šťouchané brambory.

Reklama

Související témata: