Hlavní obsah
3,2
(59)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Honí vás mlsná, nebo čekáte návštěvu? Upečte si tradiční žloutkové řezy. Jsou lahodné!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 280 g vlašských ořechů
  • 280 g cukru moučka
  • 280 g rostlinného tuku
  • 280 g polohrubé mouky
  • 6 ks bílku
  • 1 lžíce kakaa
Poleva
  • 250 g cukru moučka
  • 6 ks žloutků
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
Na vymazání a vysypání plechu
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Velký plech vymažte tukem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 180 stupňů.

02.

Změklý tuk ušlehejte s cukrem a do směsi vmíchejte mouku, kakao a ořechy.

03.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho zašlehejte do těsta. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, aby byla hmota pevnější.

04.

Rozetřete na připravený plech a pečte 15 až 20 minut dozlatova.

05.

Mezitím ušlehejte žloutky, citronovou šťávu a cukr na světlý krém a upečený korpus jím ihned po vyndání z trouby přelijte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Nechte asi 10 minut vychladnout, aby poleva zatuhla, ale šla přitom ještě krájet. Nožem namočeným do horké vody nakrájejte řezy.

Reklama

Související témata:

Načítám