Hlavní obsah

Ořechové řezy se žloutkovým krémem

Hodnocení:
(46)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nakoupili jste na Velikonoce zásobu vajíček, a teď nevíte, co s nimi? Upečte si tradiční žloutkové řezy, které se toho času pekly v každé unínské domácnosti!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 280 g cukru moučka
  • 280 g rostlinného tuku
  • 280 g polohrubé mouky
  • 6 bílků
  • kakao
Na polevu
  • 250 g cukru moučka
  • 6 žloutků
  • šťáva z půlky citronu
Na vymazání a vysypání plechu
  • sádlo
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: Velký plech vymažte tukem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 180 stupňů.

Krok 2: Změklý tuk ušlehejte s cukrem a do směsi vmíchejte mouku, kakao a ořechy.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho zašlehejte do těsta. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, aby byla hmota pevnější.

Krok 4: Rozetřete na připravený plech a pečte 15 až 20 minut dozlatova.

Krok 5: Mezitím ušlehejte žloutky, citronovou šťávu a cukr na světlý krém a upečený korpus jím ihned po vyndání z trouby přelijte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Nechte asi 10 minut vychladnout, aby poleva zatuhla, ale šla přitom ještě krájet. Nožem namočeným do horké vody nakrájejte řezy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek