Hlavní obsah

Ořechové řezy se žloutkovým krémem

Hodnocení:
(44)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nakoupili jste na Velikonoce zásobu vajíček, a teď nevíte, co s nimi? Upečte si tradiční žloutkové řezy, které se toho času pekly v každé unínské domácnosti!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 280 g cukru moučka
  • 280 g rostlinného tuku
  • 280 g polohrubé mouky
  • 6 bílků
  • kakao
Na polevu
  • 250 g cukru moučka
  • 6 žloutků
  • šťáva z půlky citronu
Na vymazání a vysypání plechu
  • sádlo
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: Velký plech vymažte tukem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 180 stupňů.

Krok 2: Změklý tuk ušlehejte s cukrem a do směsi vmíchejte mouku, kakao a ořechy.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho zašlehejte do těsta. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, aby byla hmota pevnější.

Krok 4: Rozetřete na připravený plech a pečte 15 až 20 minut dozlatova.

Krok 5: Mezitím ušlehejte žloutky, citronovou šťávu a cukr na světlý krém a upečený korpus jím ihned po vyndání z trouby přelijte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Nechte asi 10 minut vychladnout, aby poleva zatuhla, ale šla přitom ještě krájet. Nožem namočeným do horké vody nakrájejte řezy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.