Hlavní obsah
3,5
(18)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Co takhle dát si o víkendu trochu ostřejší těstoviny?

15 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks červené papriky
  • 470 g rajčat
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 balení těstovin
Na posypání
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2 lžíce parmazánu
  • 16 ks cherry rajčat
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte jemně nasekaný česnek a vše nechte zpěnit. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a tu rovněž zlehka orestujte. Pak ke směsi přidejte promíchané mleté hovězí maso a orestujte ho rovněž. Míchejte ho tak dlouho, až přestane držet v hrudkách.

02.

Když je maso krásně oddělené od sebe, přidejte do pánve plechovku nakrájených loupaných rajčat, omáčku dochuťte solí a pepřem, promíchejte a pod poklicí duste doměkka, trvá to zhruba hodinu a maso je občas potřeba zamíchat!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Když je maso měkké, přidejte ještě čerstvě nasekanou bazalku (kousek si schovejte na ozdobení) a nechte vydusit případnou nadbytečnou tekutinu. Uvařené těstoviny podávejte přelité omáčkou a dozdobené strouhaným parmezánem, cherry rajčátky a kouskem bazalky.

Související témata:

Načítám