Hlavní obsah

Balerínky do 400 Kč: Našli jsme je!

Foto: Tchibo

Balerínky jsou levné a kombinovat jdou skoro s celým šatníkemFoto: Tchibo

Reklama

Balerínek není nikdy dost! Pokud i vy razíte tohle heslo, pak se dnes nechte inspirovat našimi tipy. A které že to jsou? Pohodlné balerínky všech stylů. K sukni i ke kalhotám, pro milovnice námořnické módy i pro romantičky, s mašlemi stejně jako s třásněmi. Ale pozor, to není vše. Máme pro vás bonus. Ani jedny nestojí víc než 400 korun!

Článek

Znáte to, ve skříni haldy bot, ale zrovna ani jedny se vám nehodí k těmhle šatům nebo kraťasům... Poradíme vám: pořiďte si takový kousek, který vám padne ke všemu. Ideální volbou jsou právě balerínky.

Univerzální botky do nepohody

Ptáte se, proč jsou balerínky jedním z nejuniverzálnějších kousků ve světě obuvi? Odpověď je snadná, protože jsou velice pohodlné a pro většinu žen nositelné jak do práce, tak na procházku do přírody, k vodě i do města. Prostě všude tam, kde by vaše nožky na vysokých podpatcích trpěly.

A nemusíte mít obavy, že byste v nich nevypadaly tak dobře, protože i v balerínkách mohou vyniknout vaše sexy kotníky. Stačí si vzít tříčtvrteční kalhoty nebo kaliopky s minisukní. Dobře vyniknou v jednobarevných balerínkách i speciální ponožky neboli ťapky s ozdobným lemem za pár korun. Mohou být bavlněné, krajkové i silonkové a seženete je v obchodech s punčochovým zbožím, obuví i v H či New Yorkeru.

Foto: archiv firem

Na fotce Baťa 399 Kč, Baťa 399 Kč, Deichmann 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na fotce bonprix 379 Kč, NewYorker 249 Kč, Tchibo 399 KčFoto: archiv firem

Nesmrtelná klasika versus neonky

Barevná škála této sezony začíná u decentních, neutrálních tónů, pokračuje přes různé odstíny svítivých barev, jako je růžová, žlutá, oranžová a končí u nesmrtelné klasiky, bílé a černé. Pestré botky se hodí na všední nošení a decentní černé obujte klidně ke kostýmku. V každém případě je nejlepším řešením mít v botníku oboje.

Na léto vám doporučujeme otevřenou špičku, která odhalí vaše upravené a nalakované nehty. Pokud je však nechcete ukazovat, třeba ze zdravotních důvodů, přinášíme druhý tip. Jemné krajkové balerínky, které dodají vašemu outfitu dívčí nádech a eleganci.

Foto: archiv firem

Na fotce Ann Christine 359 Kč, H and M 299 Kč, NewYorker 379 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na fotce nahoře Baťa 399 Kč, F and F 270 Kč, dole Deichmann 399 Kč, H and M 399 KčFoto: archiv firem

Nebojte se mašlí ani třásní

Chcete být originální? Pak zapomeňte na příliš jednoduchý čistě hladký design a pořiďte si balerínky s výraznou aplikací. Tou mohou být korálky, cvočky, třásně a uzle, ale v létě pak vyniknou více mašle a květiny, které jsou letos nejvíc v kurzu (super tipy najdete i ve článku Bez střapců a třásní ani krok!). Působí žensky a romanticky.

A redakční tip na závěr. Pokud máte pocit, že vaše balerínky nejsou až tak pohodlné kvůli tenké podešvi, zakupte si gelové vložky do bot, například v obuvi Deichmann. Jsou krásně měkké, a navíc mají navrchu látkovou vrstvu, aby se vaše nohy nepotily.

Foto: archiv firem

Na fotce H and M 399 Kč, F and F 350 Kč, NewYorker 359 KčFoto: archiv firem

A jak se líbí fenomén jménem balerínky vám? Prozraďte nám v diskusi, kolik jich váš botník ukrývá a které jsou vaše nejoblíbenější.

Reklama

Související témata:

Načítám