Hlavní obsah

Barevné hry s krajkou: Jaká vám bude slušet?

Foto: Marie Bartošová

Krajkovanou módu si s námi vyzkoušela čtenářka ŠárkaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Krajka je materiálem mnoha tváří. Zatímco na černém podkladu působí svůdně a dramaticky (umíte si představit lepší šaty na večer?), ve světlejších variantách zafunguje úplně jinak. Chcete ji zařadit do vašeho letního šatníku? Dejte přednost krajce v barevném nebo sněhově bílém provedení. Otestovala ji za vás čtenářka Šárka.

Článek

Kdybychom měli pět na krajku chválu, nejspíš byste se nedočetly konce. Velkou výhodou je její nadčasovost (můžete ji nosit v podstatě do roztrhání, z módy nevychází) a také fakt, že působí luxusně a za každých okolností vzbudí pozornost. Sháníte-li zajímavý kousek, který osvěží váš letní šatník, určitě si na ni vzpomeňte. V létě se vám bude nejvíce hodit něžná bílá, pokud ale chcete překvapit, oblečte také krajku barevnou. A proč tento materiál vůbec brát na milost? Protože, jak řekl se smíchem stylista Dušan Bebčák, krajka je prostě cool!

V odstínu meruněk

Neumíte si představit léto bez něžných barev? My také ne. Krajkovaný meruňkový top je pro slunné dny jako dělaný, navíc si bude rozumět s vaším bronzovým opálením. Top můžete zkombinovat s jakoukoli neutrální barvou (jemně bude vypadat s bílou), pokud si chcete ale tohoto odstínu užít dosyta, klidně volte i podobně laděné šortky stejně jako stylista Dušan.

Tady už ale s meruňkami končíme – psaníčko volil zelené, lemované černou, v zeleném odstínu byl i vršek od plavek, který Šárka oblékla místo podprsenky. „U průsvitných topů máte dvě možnosti – obléct tělovou podprsenku, která nebude téměř vidět, nebo se osmělit, a podprsenku přiznat. V tom případě zvolte výstavní barevný kousek, v létě klidně vršek od plavek,“ radí stylista.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Topshop, 1250 Kč), kraťasy (Zara, 799 Kč), boty (Always, Bílá Labuť, 199 Kč), psaníčko (Gate, 299 Kč), vršek od plavek (Zara, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Tmavě modrá + červená

Když si tyhle šaty Šárka oblékla, hned se objevil houf pánů, kteří si ji se zálibou prohlíželi :-). Tmavě modré šaty jsou samy o sobě zajímavé, když se k nim ale přidá další výrazná barva – v tomto případě červená –, stává se z pěkného modelu outfit nepřehlédnutelný. Pokud v šatech hodláte nachodit více než pár desítek metrů, vyměňte podpatky za jednoduché dívčí sandálky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, info o ceně v obchodě), pásek (Gate, 49 Kč), boty (Zara, 1899 Kč)Foto: Marie Bartošová

Když chcete být za dámu

Uhlazenější verzí je potom kombinace krajkové sukně v délce pod kolena (podobnou jste mohli obdivovat také ve článku Panenkovský styl inspirovaný kolekcí Louis Vuitton) a lehké bílé halenky s prostřihy na rukávech. Když tuhle dvojku doplníte lodičkami na vysokém podpatku a podobným kloboukem, který měla na hlavě Šárka, budete elegance sama.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Zara, 1499 Kč), halenka (Zara, info o ceně v obchodě), boty (Topshop, info o ceně v obchodě), klobouk (New Yorker, 329 Kč)Foto: Marie Bartošová

Styl i pohodlí v jednom

Než jsme vyfotili dlouhé bílé šaty zdobené krajkou, stihla Šárka asi pětkrát zopakovat, jak úžasně pohodlné jsou. K lehkým šatům můžete klidně obout „placky“ (vyberte si třeba ze článku Už máte své žabky na léto? Tady jsou naše tipy!), pokud se chystáte večer na vínko a bojíte se, že by vám bylo chladno, přehoďte džínovou bundičku. Originálně vypadá například ta s nýty. Bonusové body dostanete i za stylový klobouk.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Van Graaf, 1499 Kč), boty (Aldo, 700 Kč), džínová bundička (Topshop, info o ceně v obchodě), hodinky (New Yorker, 129 Kč), kabelka (Zara, 399 Kč), klobouk (Drikon, 599 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sněhově bílý top s třásněmi

Krajkovaný transparentní top vypadá skvěle, jeho nošení ovšem vyžaduje odvahu. Jestliže vám není příjemná představa toho, že je vám vidět podprsenka, byť by byla tělová, přehoďte přes top lehké sáčko. Stylista Dušan tuhle kombinaci přidal k roztrhaným džínům a botám na platformě.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Pull&Bear, 999 Kč), top (Zara, 899 Kč), sako (Guess by Marciano, info o ceně v obchodě), boty (Always, Bílá Labuť, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Stejně jako všechny naše modelky získala i Šárka šátek ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Nosíte krajku, nebo se jí spíše vyhýbáte? Kterým modelem se vám stylista nejvíce trefil do vkusu? Napište nám!

Vizáž: Štěpánka Kotalová (MA-DA Makeup Network)

Styling: Dušan Bebčák

Děkujeme Botanické zahradě v Troji (Nádvorní 134, Praha 7 – Troja) za umožnění focení v jejich venkovní expozici!

Reklama

Načítám