Hlavní obsah

Barevné řasenky jsou zase povolené! Nosily byste je znovu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou pro vás černočerné řasy čirou nudou? Máme řešení! Beauty trendy totiž hovoří jasně – nechte řasy hrát všemi barvami díky výrazným řasenkám. Troufnete si?

Článek

Umíte si představit větší retro než modré stíny po celém očním víčku? My ano – barevné řasenky. Spojení modrých řas a modrých stínů je pak tím největším oldschool peklem. Pevně doufáme, že v téhle kombinaci to nikdo nosit nebude. Nicméně když už i Dior přišel s novinkou v podobě modré řasenky, nemůžeme tenhle trend ignorovat.

Maximální efekt

A teď už vážně – barevné řasy dokážou nesmírně ozvláštnit líčení, ale musíte je umět nosit a sladit k nim zbytek make-upu i oblečení. Určitě se nehodí pro každého a nejedná se o univerzálně slušivé líčení. Nicméně modré, zelené, růžové nebo fialové řasy dokážou zaujmout a oko dokonale zvýraznit. Zelenoočkám bude nejvíc lichotit kontrastující fialová barva nebo doplňující zelená/tyrkysová. Modroočky by měly volit odstíny modré – od námořnické po tmavě modrou nebo růžovou a oranžovou. Hnědým očím bude slušet fialová, růžová, ale i tmavě zelená.

Tip: Pro výraznější barvu můžete řasy přejet bílou podkladovou bází, která vám zajistí hustější a delší řasy, a navíc barva víc vynikne.

Řasenky a stíny

Barevné řasenky můžete taky sladit s barvou stínů, ale to už je tenký led, na který si mohou dovolit vstoupit jen zkušení vizážisté pro příležitost módní show. My radíme si horní víčko raději orámovat černou kočičí linkou (jak si namalovat linky), lehce projasnit světlým stínem a zbytek nechat na řasence jakékoliv barvy. Letní look doplňte bronzerem a leskem na rty.

Nebo se inspirujte přehlídkou newyorské návrhářky Ully Johnson, kde měly modelky nalíčené oči jen řasenkou, a v některých případech dokonce pouze horní řasy. K růžové řasence slaďte i rty, které namalujte schválně nedokonale. Takhle bychom barevnou řasenku klidně nosily, a vy?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Dries van Notena na podzim/zimu 2018 a Ully Johnson na letošní jaro/létoFoto: Profimedia.cz

Tipy na barevné řasenky

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): řasenka NYX Worth the Hype, 239 Kč; řasenka Yves Saint Laurent Vinyl Couture, 950 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): řasenka Urban Decay Double Team, 740 Kč; řasenka Benefit Badgal Bang Blue, 830 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): řasenka Dior Pump'N Volume HD, 1010 Kč, prodává Sephora; řasenka Avon Hello!, 129 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): mini řasenka MAC In Extreme Dimension, 330 Kč; řasenka PuroBIO, 268 Kč, prodává BioooFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám