Hlavní obsah

Léto 2019: Nositelné i nenositelné beauty trendy z přehlídek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Léto začalo a s ním přišel i čas podívat se na letní beauty trendy. Zelené stíny, šťavnatá pleť s minimem make-upu nebo metalické rty. Které stojí za to napodobit, a které naopak vůbec?

Článek

Patříte-li mezi milovnice make-upu, bude vás bavit náš výběr těch nejkrásnějších beauty trendů podle módních přehlídek. Přejí jak líným holkám, které nechtějí trávit v koupelně hodinu, tak těm, které rády experimentují s barvami. Zařadili jsme také výběr vizáží, které jsou mimo přehlídková mola nenositelné. O co všechno byste si tohle léto měly rozšířit své líčící umění, a co naopak přenechat jen make-up artistům?

Tyrkysové stíny

Pokud se budeme bavit o barevných stínech a tužkách, nejuniverzálnějšími jsou odstíny zelené. Hodí se nejvíc k zeleným očím, ale skvěle rozzáří i modré a hnědé. Na přehlídce Elieho Saaba (54) měly modelky obkreslené oči tyrkysovou tužkou. My říkáme, směle do toho, jen nezapomeňte na pořádnou vrstvu černé řasenky.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Elie Saab na jaro/léto 2019 na pařížském fashion weeku loni v záříFoto: Profimedia.cz

Šťavnatá pleť

Jak na to, aby pleť vypadala sjednoceně a přirozeně jen s minimem produktů? Sjednoťte si barvu pomocí BB krému, nebo pokud nemusíte, použijte jen krém s SPF a nedokonalosti slaďte korektorem. Pudr vynechejte a použijte na všechno tónovaný balzám na rty. Můžete ho zkusit i místo tvářenky a stínů. Jen všechno dobře zapracujte do pleti, aby nevznikl „Marfuša efekt“. Lehce zbarvený balzám na rty dodá pleti lesk a to je přesně to, co ji udělá šťavnatou!

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Zuhair Murad na jaro/léto 2019 na francouzské týdnu módy v lednuFoto: Profimedia.cz

Bronzer všude

Další produkt, který na léto užijete kromě tónovaného balzámu nejvíc? Bronzer. Na přehlídce návrháře Alberta Ferretti (69) s ním nešetřili a modelky vypadají, jako by strávily týden na pláži. Bronzer mají nanesený v podstatě na celém obličeji. Tohle napodobit může být trochu ošemetné, pokud nejste trénované make-up artistky. Když si ale pořídíte světlejší odstín bez lesku, můžete si s ním vyhrát. Primárně patří ale do trojky podél čela, pod lícní kosti a pod čelist. Můžete ho použít i místo očních stínů – vezměte si huňatější štěteček a tím si vystínujte oko v záhybu. Jak se nalíčit bronzerem a vypadat jako JLo?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Alberta Ferreti na jaro/léto 2019 na italském týdnu módy loni v záříFoto: Profimedia.cz

Výrazná rtěnka

Výrazná rtěnka se nikdy neomrzí. Červená je klasika, ale sáhněte na léto po korálovém odstínu. Opticky vybělí zuby a s opálenou pletí bude skvěle ladit. Pleť sjednoťte BB krémem nebo make-upem a nechte vyniknout jen rty. Vynechejte tedy tvářenku i bronzer, jen zvýrazněte trochu řasy a obočí . Jak můžete vidět na modelkách, o kontury moc nejde. Mimochodem, takhle to dělá i modelka Renata Langmannová.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Julien Fournié na jaro/léto 2019 na pařížském týdnu módy v lednuFoto: Profimedia.cz

Křiklavé barvy

Modré stíny zakouší svůj comeback už poněkolikáté. Nicméně tenhle jasný odstín modré je prostě až moc retro. Navíc v kombinaci s červenou na rtech je to definice make-upového faux pas. Ovšem na módních přehlídkách, v kombinaci s květy na hlavě, je to parádní podívaná.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Rodarte na jaro/léto 2019 na newyorském týdnu módy loni v záříFoto: Profimedia.cz

Metalické rty

Metalických rtěnek na trhu seženete spoustu a k dostání byly už dřív, než s s nimi vyšly modelky na přehlídce Jeremyho Scotta (43) loni na podzim. Je to odvážný look, ale nositelný možná jen na fotku na Instagram nebo tematickou party.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Jeremy Scott na jaro/léto 2019 na newyorském týdnu módy loni v záříFoto: Profimedia.cz

Růžová linka na spodní lince

Jak díky make-upu vypadat unavenější v jednom kroku? Naneste růžovou barvu na spodní víčko a máte to. Na modelkách to vypadá perfektně, ale v reálu vypadají oči jako by byly opuchlé. Zkrátka růžovou a červenou nebo oranžovou nosit můžete, ale vyhněte se výrazné lince na spodním víčku, a věnujte se spíš tomu hornímu. Červenou vždycky doplňte hnědým nebo černým stínem, linkou a řasenkou (jak nosit červené stíny).

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Giorgio Armani Privé na jaro/léto 2019 na pařížském týdnu módy v lednuFoto: Profimedia.cz

Make-up nebude ale nikdy vypadat dobře, pokud se nebudete dobře starat o pleť. Jak ji správně odličovat?

Reklama

Načítám