Hlavní obsah

Basic kousky jako stylový základ vašeho zimního outfitu

Foto: Maria Svetlychnaja, Shutterstock.com

Foto: Maria Svetlychnaja, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sami o sobě vás na první pohled možná nezaujmou, přesto se jimi vyplatí vybavit svou garderobu. Při sestavování outfitu mohou totiž basic neboli základní kousky oblečení splnit klíčovou roli. Které patří mezi zimní nutnost?

Článek

Když si doma na ramínko pověsíte novou maxisukni, nápaditě střiženou halenku nebo třeba trendy košilový kabát, vaše radost z nákupu bude zřejmě mnohem větší, než je tomu v případě basic oblečení. Ačkoli tyto oděvy na první pohled obvykle nepatří mezi adepty na vaše srdcovky, dá se s nimi udělat překvapivě velká paráda. Jsou před námi ještě dlouhé chladné měsíce a následující zimní základní kousky určitě najdou své využití.

1. Triko s dlouhým rukávem

Kvalitní pohodlné triko v černé, šedé, bílé, béžové a dalších neutrálních odstínech je nutnost nejen zimního šatníku. Využijete ho téměř celoročně – vyjmenovávat kousky, se kterými ho můžete kombinovat, by bylo na několik řádků. Hodí se totiž opravdu skoro ke všemu. Navíc je výborným základním kouskem pro vrstvení.

Foto: archiv firem

Zleva: Vero Moda, 349 Kč, prodává Zoot. Tommy Jeans, 899 Kč, prodává AnswearFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Promod, 279 Kč. Reserved, 399 KčFoto: archiv firem

2. Podceňovaný rolák

Řekli byste do jednoduchého černého roláku, že může být jedním z nejvíc sexy zimních kousků šatníku? Pak s ním zřejmě ještě nemáte zkušenost. Přiléhavý rolák nejen v černé, ale i v dalších neutrálních tónech můžete stejně jako triko s dlouhým rukávem kombinovat s mnoha oděvy. Budete se divit, jak stylově dovede outfit pozvednout.

Foto: archiv firem

Zleva: Esmara, 249 Kč, prodává Lidl. Mohito, 379 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 399 Kč. Tchibo, 799 KčFoto: archiv firem

3. Měkoučké úpletové šaty

Víte, co je na denních šatech, a to nejen na těch úpletových, nejlepší? Když ráno nevíte, co rychle na sebe, slušivé šaty vám zjednoduší vybírání. Doladit je pak můžete už jen bižuterií nebo stylovými punčochami. Měkoučké pletené šaty mají navíc tu výhodu, že jsou tuze pohodlné.

Foto: archiv firem

Zleva: Orsay, 999 Kč. Even&Odd, 740 Kč, prodává ZalandoFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. Mohito, 499 KčFoto: archiv firem

4. Vděčný kardigan

Topy s krátkým rukávem, lehké šaty a další kousky, které nosíte v teplých měsících, mohou dostat prostor i v zimě. Pokud k nim obléknete hřejivý kardigan, není důvod se jich vzdát. Stačí pořídit si jeden kardigan v některé ze základních módních barev. A máte vystaráno.

Foto: archiv firem

Zleva: Object, 892 Kč, prodává About You. Cropp, 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč. Bonprix, 749 KčFoto: archiv firem

5. Trendy tepláky

Jogger kalhoty nebo prostě tepláky se už nějakou dobu dostávají na místa, kde byste s nimi dříve nepočítaly. Nejen že se vyhřívají na přehlídkových molech i v garderobách celebrit, ale dnes s nimi můžete klidně vyrazit do města a rozhodně nebudete za šmudlu. Stylové tepláky v urbanistických outfitech jsou velký hit.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 499 Kč. Orsay, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Nike, 792 Kč, prodává 50style. Zara, 499 KčFoto: archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám