Hlavní obsah

Módní prohřešky roku 2020. Co bylo letos úplně out?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Rok 2020 se blíží ke konci a nastává čas na tradiční bilancování. Kterým módním trendům letos skončila trvanlivost a co se snažila vzkřísit zpěvačka Dua Lipa? Vypátrali jsme největší prohřešky proti módnosti.

Článek

Ne všechno oblečení, které se nosilo loni, uvidíte na přehlídkových molech i dnes. Pokud se ohlédnete zpět, zjistíte, že v obchodech možná chyběly některé vaše oblíbené kousky z uplynulých let. Jaké vzory měly u návrhářů stopku a proč si většinovou popularitu nezískal ani celočerný look?

Vykukující kalhotky

Možná si pamatujete na devadesátá léta minulého století, kdy dívkám vykukovaly kalhotky z bokových džín. A dost často to nebyl pěkný pohled. Zpěvačka Dua Lipa (25) se tento šílený hit rozhodla přivést zpátky k životu. Pozadu nezůstala ani Kim Kardashian (40). Ta zas ukázala spodní prádlo v šatech s holými zády. Fanoušci amerických hvězd měli ale naštěstí svůj vlastní rozum a znovuobjevenému trendu prozatím na chuť nepřišli.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby na sobě Dua Lipa neměla roušku, vypadala by jak dívka z devadesátek Foto: Profimedia.cz

Zvířecí vzory

Velkým překvapením bylo, že zvířecí vzory přestaly hrát hlavní roli. Přitom se v minulých sezonách vyhřívaly na módním olympu. „Leopardí, zebří i tygří potisky skutečně z obchodů prakticky vymizely. Boty či kabelky s krokodýlím motivem ale stále zůstaly v popředí. Milovnice zvířecích vzorů mohou jásat. Návrháři je opět zařadili do svých kolekcí,“ říká stylistka Markéta Škaldová.

Foto: Profimedia.cz

Heidi Klum (47) vůbec nevadilo, že leopardí potisk letos nefrčí a vyrazila v něm na večírek ještě v únoruFoto: Profimedia.cz

Komplet v černé barvě  

Zatímco loni jste monochromatické outfity v tmavé barvě ještě mohli často obdivovat v ulicích, letos tomu bylo jinak. „Konceptuální černé je konec. Vykašlal bych se na enviromentální deprese, a naopak si do města vzal něco projasněného,“ radí stylista Jan Boublík. My mu dáváme za pravdu. Pozitivní myšlení bylo v tomto roce důležitější než kdy jindy, tak proč si nezlepšit náladu nějakým veselejším outfitem?

Foto: Profimedia.cz

Dramatický look měla Kim Kardashian v roce 2019, teď už se nosí veselejší barvyFoto: Profimedia.cz

Pryč s logy! 

Ke konci dospěla i takzvaná logománie. Módní kousky, které na sobě měly několikrát obtištěný název značky už nebyly žádoucí. Místo toho přišlo na scénu něco mnohem kontroverznějšího – muži v sukních. Pánské šaty představil italský dům Gucci, a díky tomu se nějakou dobu mluvilo ve světě i o něčem jiném než o pandemii koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Syn basketbalisty Magica Johnsona (61) EJ Johnson (28) předběhl dobu. V šatech se předvedl už loni, ovšem potisk by mu letos u módní policie neprošelFoto: Profimedia.cz

Mikrobrýle a cyklokraťasy

Passé jsou i mikrobrýle inspirované módou z Matrixu (1999), které se dostaly do čela hlavních trendů už před dvěma lety. Dnes jsou hitem velká skla a kočičí tvar. Zem se slehla i po cyklistických kraťasech, za což děkují všichni jejich odpůrci. A že jich nebylo málo. Zdali se vrátí v dalších letech na exkluzivní místa v obchodech, je zatím ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Bella Hadid (24) odcházela loni z newyorského hotelu v mikrobrýlích i cyklistických kraťasech. Tento rok už by byla out Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám