Hlavní obsah

Vlastnit propínací svetřík je módní povinnost. Víte proč?

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Když se ve dvacátých letech minulého století začaly v dámské módě objevovat prvky pánského šatníku, mohly jej konečně obléknout také ženy. Tradiční kardigan má výstřih do véčka, zapínání na knoflíčky a punc elegance vtiskne i sportovnímu outfitu. Přesvědčte se!

Článek

Stejně jako bílá košile či černé sako je také propínací svetr považován za kousek, který by neměl nikomu chybět. Variabilní svršek noste na tričko s dlouhým rukávem, crop top či holé tělo a využijte jeho schopnosti na maximum – inspirujte se našimi vzorovými outfity. Tak co myslíte, bude vám stačit pouze jeden svetřík, nebo si do skříně pořídíte hned několik variant?

Za kulturou

Patříte mezi milovnice kulturních zážitků a návštěvy výstav či divadelních představení máte pravidelně v rozvrhu? Pak je nutnou součástí vašeho společenského života i správný dress code. Pořiďte si kardigan s atypickým páskem a slaďte ho k plisované sukni v čokoládovém odstínu. Skvělým zpestřením se stanou oranžové doplňky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Marks & Spencer, 1699 Kč. 2. lodičky Kazar, 4790 Kč. 3. kabelka Pinko (prodává Eobuv), 7931 Kč. 4. sukně New Look (prodává Zalando), 890 Kč. 5. kabát Ivy & Oak (prodává Zalando), 4310 KčFoto: Archiv firem

Na schůzku 

Kostkované kalhoty přinášejí vhodnou alternativu všem ženám, kterým zevšednily klasické džíny. Vzorované nohavice poskytnou šik základ pro outfit do práce. A čím je okořenit? Pod pletený svršek oblékněte tartanový top a nezapomeňte ani na stylový jarní trenčkot. Celkový look umocníte světlými teniskami, nic se ovšem nestane, když je vyměníte za krémové lodičky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. top Gate, 168 Kč. 2. tenisky Reebok Zig Kinetica, 2899 Kč. 3. kalhoty Second Female (prodává About You), 3299 Kč. 4. svetr Bodyflirt (prodává Bonprix), 399 Kč. 5. kabát H&M, 1299 KčFoto: Archiv firem

Do města

Ne vždy je na elegantní kombinace nálada, jindy zas chybí příležitost. Pro takové případy mějte v záloze sportovnější kousky. Můžete být bez obav, kardiganu sluší i obyčejné denimové kalhoty a prošívaná bunda. K tomuto outfitu jsou tenisky nutné, podpatky nechte raději odpočívat v botníku. Jestliže se nemůžete dočkat pravých jarních dní, sáhněte po svěží mentolové barvě, která vás přenese k slunečným zítřkům během pouhého okamžiku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Esprit, 1999 Kč. 2. tenisky Kate Gray (prodává Humanic), 1899 Kč. 3. džíny Levi’s, 2499 Kč. 4. ledvinka Kipling, 1690 Kč. 5. bunda Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Na party

Důležitá večerní akce si žádá tmavší tóny. Černý svetřík využijte místo halenky nebo z něj nechte ležérně vykukovat krajkové tílko a na ramínku nenechte viset ani prodloužený blejzr. Originální tříbarevná sukně vytvoří zajímavý kontrast a pudrově růžovou zopakujte ještě v detailech – ideální volbou bude například kabelka nebo šperk.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Bonprix, 399 Kč. 2. boty Massimo Dutti, 1895 Kč. 3. sukně H&M, 849 Kč. 4. kabelka Asos, 2250 Kč. 5. sako Mango, 1599 KčFoto: Archiv firem

Už víte, že propínací svetry začaly dámy nosit ve 20. letech minulého století. Vzpomenete si ale na módu z osmdesátek?

Reklama