Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Přemýšlíte, jaká kouzla se dají udělat s tak obyčejnou pochutinou, jako jsou brambory? Věřte, že jich je takřka nevyčerpatelné množství. Dnes pro vás máme nápad na jídlo s bazalkou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g nových brambor
  • 5 lžic olivového oleje
  • 50 g másla
    7
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • hrubá mořská sůl
  • kmín
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vložte je do zapékací misky, přidejte asi polovinu olivového oleje, hrubou sůl, trochu kmínu a vše promíchejte. Brambory pak vložte na 25–30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a během pečení je asi dvakrát promíchejte.

02.

Když jsou brambory hotové, vyndejte je z trouby a navrch položte kousek másla a nechte jej volně se rozpustit. Podle chuti přidejte ještě trochu olivového oleje, aby brambory provoněl. Přisypejte hrst čerstvě nasekané bazalky, promíchejte a můžete podávat.

K těmto bramborám je jako stvořena voňavá ryba v bazalkové krustě.

Související témata:

Načítám