Hlavní obsah

Z jednoho pekáče do 30 minut: Voňavá ryba v ořechové krustě

Foto: Marcel Rozhoň

Nechce se vám trávit příliš času u plotny? Pokud jste milovníky pokrmů z jednoho hrnce či pekáčku, tenhle recept na zapečenou tresku se vám určitě šikne. Provoňte domov bazalkou a ořechy!

Článek

Jestliže chcete dát jídlu šmrnc, bylinky jsou vždy sázka na jistotu. Podtrhnou chuť a dotáhnou pokrm k dokonalosti i po vizuální stránce. V případě použití bazalky určitě sáhněte vždy po čerstvé bylince – tak z ní dostanete maximum, co nabízí. Pokud ji přece jen chcete skladovat, místo sušení ji zamrazte. Sice ztratí na vzhledu, lístky mrazením ztratí jasně zelenou barvu, ale uchová si více aroma než v sušené podobě. A jak s ní naložit dál? Zapečte ji třeba s treskou!

Treska s ořechovou krustou a bramborami

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 filety z tresky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce mletých lískových nebo vlašských ořechů
  • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 500 g brambor
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

Krok 1: V misce promíchejte strouhanku, oříšky, parmezán, bylinky, citronovou kůru, 1 až 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Na plech vyložený pečicím papírem poskládejte filety z ryby a posypejte je bylinkovou směsí.

Krok 2: Oloupané brambory nakrájejte na kolečka nebo menší měsíčky, osolte a rozprostřete je na plech k rybám. Vše zakapejte olejem a vložte do trouby. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek