Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Existuje snad jídlo, jehož chuť vystihuje letní prázdniny lépe než ovocné knedlíky? Připravte si tuhle letní specialitu plnou ovoce tentokrát trochu jinak.

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na těsto
  • 250 g tučného tvarohu v kostce na pečení
  • 120 g pohankové mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 300 g švestek
  • marcipán
  • sůl
K podávání
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Z tvarohu, mouky, cukru a koření vypracujte hladké těsto (kdyby se moc lepilo, přidejte ještě trochu mouky).

02.

Švestky vypeckujte, do každé dejte kuličku marcipánu (jestli používáte blumy, vypeckovat nejspíš nepůjdou) a zabalte do zploštělého kousku těsta.

03.

Vařte v osolené vroucí vodě, od momentu, kdy vyplavou na povrch, ještě asi 5 minut. Máslo, rum, cukr a skořici rozpusťte, mandle nahrubo nasekejte a podávejte spolu s knedlíky.

Reklama

Související témata: