Hlavní obsah

Bezlepkové perníkové knedlíky

Hodnocení:
(3)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Existuje snad jídlo, jehož chuť vystihuje letní prázdniny lépe než ovocné knedlíky? Připravte si tuhle letní specialitu plnou ovoce tentokrát trochu jinak.

Ingredience pro:
2 porce
Na těsto
  • 250 g tučného tvarohu v kostce na pečení
  • 120 g pohankové mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 300 g švestek
  • marcipán
  • sůl
K podávání
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Z tvarohu, mouky, cukru a koření vypracujte hladké těsto (kdyby se moc lepilo, přidejte ještě trochu mouky).

Krok 2: Švestky vypeckujte, do každé dejte kuličku marcipánu (jestli používáte blumy, vypeckovat nejspíš nepůjdou) a zabalte do zploštělého kousku těsta.

Krok 3: Vařte v osolené vroucí vodě, od momentu, kdy vyplavou na povrch, ještě asi 5 minut. Máslo, rum, cukr a skořici rozpusťte, mandle nahrubo nasekejte a podávejte spolu s knedlíky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek