Hlavní obsah

Běžný den v ProŽeny.cz aneb Co děláme mezi kávou a kávou?

Foto: Greta Blumajerová

Malá Anděla (na snímku vlevo) je navzdory svému věku naprostý profík. Zatímco se její maminka soustředí na práci, Andělka vyřídí maily, obvolá své kontakty a navrch vystřihne text k videu na další den. Nejraději má ta, v nichž vystupují roztomilá zvířátka!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denně pro vás připravujeme nezměrné množství profesionálních článků, ať už z oblasti módy, zdraví nebo rubriky bydlení. Jak naše vysoké nasazení konkrétně vypadá? Nahlédněte exkluzivně pod pokličku redakční „kuchyně“!

Článek

Připravovat denně obsah pro české ženy, to není malý závazek. Upřímně vám ale k tomu můžeme říct, že děláme maximum pro to, abyste i díky nám žily šťastné informované životy. Jak probíhá takový běžný den v naší redakci?

Co děláme mezi kávou a kávou? Důkazy o naší lopotě jsme vám raději rovnou vyfotili. Ať víte!

Centrální Anděl lidstva

Redaktorka Natalie se celé dny bojí, aby něco nezkazila, a tak v práci raději nedělá nic. Naštěstí si na to pořídila dceru Andělku (na úvodní fotografii), která ji poté, co vyřídí všechny nezbytnosti ve školce, dokáže „po o“ plně zastoupit. Pokud jste u textů, které Natalie prezentuje jako své, zaregistrovali vzrůstající kvalitativní tendenci, teď už znáte její tajný pracovní recept.

Literární rozcvička

Aby naše texty byly bez jazykové poskvrnky, zajišťují hned dvě editorky: Jana a Sabina. Svou práci berou vážně, a tak každé ráno začínají slabikovou rozcvičkou. A když prosviští všechny existující slabiky a laskavě si připomenou ty, co přes noc zapomněly, musí doplnit do mozku cukry. Jsou to pedantky, takže na jejich stole důsledně každý den najdete vždy dva dorty.

V případě, že na stole není dostatek rovného místa, berou si k ruce jako správné češtinářky podložku v podobě Pravidel českého pravopisu (s výkladem mluvnice, pozn. red.). A když se probere vše, co se probrat mohlo? Je čas na procházku. Pro další dva dortíky!

Foto: Greta Blumajerová

Jana se Sabinou si v klidu sní svůj dortík, pak proberou novinky ze světa lingvistiky, prolistují si stěžejní češtinářské publikace, následně si dopřejí malou procházku a pak... pak je čas na další laskominku!Foto: Greta Blumajerová

Návštěva ve foodstylingovém studiu

O přípravu jídel a jejich následné focení se hrdě starají fotografka Greta a redaktorka Katka. Není to snadná práce.

Tak třeba: Katka musí ráno na internetu projet seznam restaurací, zavolat do nich a vybrat si, jaká jídla chce dovézt a následně daný den fotit. Pak musí ohlídat, aby jídla přijela včas. Když dorazí, je nezbytné krabičky otevřít a popostrčit co nejblíže Gretě. Až potom Greta musí na svém telefonu najít ikonu fotoaparátu, natáhnout ruce a stisknout spoušť. Ne každé pracovní duo takový nápor zvládne, ale holky ano. Na jedničku! Dělají to přece pro vás!

Foto: Michal Vaníček

Greta s Katkou nemají lehkou práci. Vybrat pro vás z kulinářského světa ty nejlepší recepty není vůbec jednoduché a Katka se u toho musí probrat mnoha promaštěnými krabičkami! Gretka má zase se svým menším vzrůstem co dělat, aby na ty gastro skvosty s foťákem dosáhla!Foto: Michal Vaníček

Váš názor nás zajímá!

O kontakt se čtenáři se u nás stará Michal. Záleží mu na tom, aby všechny vaše připomínky byly vyřízeny v co nejkratší možné době. Samozřejmě, člověk se nikdy nemůže zavděčit všem, a tak se mohlo stát, že jste na některý ze svých e-mailů přesto nedostali odpověď. Ze zjevných pochopitelných důvodů se za to omlouváme.

Foto: Greta Blumajerová

Vy, naše čtenářky a čtenáři, se ptáte rádi a často! A to tak často, že Michal občas nestíhá. Ale nebojte se – náš drahý kolega si nedávno svatosvatě slíbil, že všechny vaše dotazy nově vyřídí přímo v rekordní lhůtě. Odpovědi se každý dočká nejpozději do 16 měsíců od chvíle, kdy jeho dotaz přistane v redakční poště!Foto: Greta Blumajerová

Kdo ty články vybírá?

O obsahovou pestrost se většinou stará šéfredaktorka Kamila. Menší komplikací je, že zpravidla rozráží dveře redakce se sklenkou červeného v ruce. Nevadí! V tu chvíli do služby nastupuje její věrný parťák Drago, který plán článků srovná na chlup přesně. A vy tak nikdy nepřijdete o denní porci nápadů! (Uvažujeme pro něj o zřízení tzv. piškotkového konta za čtenářské trháky.) Popravdě: dovolené se přece nejlépe plánují už trochu v náladě!

Foto: Greta Blumajerová

Kamila si jako správná manažerka spočetla, že když bude Dragouškovi platit za jeho šéfredaktorování piškoty, vyjde ji to výrazně levněji, než kdyby měla začít pracovat sama. A tak se soustředí už téměř výhradně na sestavování rozpisů dovolených. A koneckonců – proč ne? Jak sami jistě uznáte, ten pes je ve své práci jednička!Foto: Greta Blumajerová

Výchovu nové generace nepodceňujeme!

Redaktorka Pavla je expertka na vše, co se týká dětí. Nedávno ukončila mateřskou dovolenou, což znamená, že své články už nepřipravuje usazená na pravé části domácího gauče, ale na té levé! A Vojta s Nelinkou už jsou přece jen o něco rozumnější, a dopřejí jí větší klid na práci.

Pája samozřejmě občas zavítá i do redakce. A často s sebou bere i děti – spolu s Andělkou už tvoří sehraný tým. V redakci poklidí, uvaří nám kafe, proberou se monitoringem denního tisku, občas zapózují při focení, zkrátka budoucí žurnalističtí matadoři!

Foto: Mona Martinů

Nejenže pro vás Pavla připravuje spoustu zajímavých článků o dětských tématech, ale navíc zodpovědně vychovává další generaci zaměstnanců Proženy.cz. A v tomto směru odvádí skvělou práci – její potomci dodržují termíny, pracují kvalitně a hlavně zadarmo!Foto: Mona Martinů

Náš lifestylový vzor!

Denisa je odbornicí na zdravý životní styl. Její snídaně, obědy i večeře jsou vesměs zelené, a to do té míry, že většina ostatních kolegyň má velký problém identifikovat, co to Denisa vlastně konzumuje. Ovšem čas od času Denisa vyhlásí cheat day, a v tu chvíli jí jdeme všichni z cesty! Z bezpečí svých kanceláří pak jen bezmocně sledujeme, jak se Denisa vytrácí z redakce a následně se vrací obtěžkána burgery, hranolkami, twistery, wrapy, tacos, burrity, smaženými rybími prsty a litrovkami coly.

Jakmile se Denisa zjeví s mega kyblíkem plným smažených kuřat, víme, že se blíží finále – tedy poslední výprava za jablečnými taštičkami, které naše drahá kolegyně spláchne třemi litry caffé americano. V takový den toho Denisa z pochopitelných důvodů mnoho nenapíše. Ovšem jakmile se druhý den objeví v redakci spokojeně žvýkající svou ječmenovo-chlorellovou svačinku, víme, že je zpět – znovu připravená nahustit do vás trochu ze svých bohatých zdravovědných zkušeností!

Foto: Greta Blumajerová

Denisa to s cheat days samozřejmě nepřehání. Dopřává si je dvakrát, maximálně třikrát do týdne!Foto: Greta Blumajerová

Módní ikona v akci

Jak jste si už jistě všimli při četbě našich módních článků, jejich autorka Jana je vyznavačkou nevtíravé elegance šmrncnuté jejím milovaným minimalismem.

My v redakci máme samozřejmě příležitostí studovat Janin eklektický styl více zblízka. A tak zatímco ona nasává nové trendy z módní bible Vogue, my žasneme nad její nadčasovou bundičkou, která už přečkala víc dekád, než samotná její nositelka, dokonale barevně sladěnými (a zároveň navýsost praktickými) šusťáky a pohodlnými sliders (v tuzemsku též známými pod názvem pantofle). Color blocking ve své nejčistší podobě!

Foto: Greta Blumajerová

Jana trendy zná, a nebojí se je použít! Nám v redakci občas vyráží dech nejen svým citem pro dokonalé sladění outfitu, ale i zdánlivě nekonečnou škálou ležerních účesů, které si zvládne ráno vykouzlit na hlavě!Foto: Greta Blumajerová

Královna kutilů

Kolegyně Renata prakticky nepřetržitě tvoří. Jen namátkou, za poslední měsíce vyrobila jarní věnce, dekorace připomínající zasněženou krajinu, dekorace z toho, co jinak vyhodíme, krásné věci na parapet, velikonoční dekorace, zápichy do květináčů a truhlíků, krmítka, záložky do knížek...

Za poslední rok už toho Renča vyrobila tolik, že svými výtvory zaplnila celý dům, zahradu a částečně i přilehlé dvorky sousedů. Když už se od Renaty na protest proti její produktivitě práce odstěhovala dcera, přítel i kočka, přesunula svoji dílnu do kanceláře. A tvoří dál. Vlastně už ani nikdo nevíme co, jenom tušíme, že to bude hezké a bude toho hodně. A pokud se Renatě neroztaví její slavná tavná pistole, můžete se těšit na další skvělé vychytávky!

Foto: Greta Blumajerová

Je jen otázkou času, kdy Renata vytvoří tolik dalších krásných věcí, že se budeme muset pakovat i my z redakce!Foto: Greta Blumajerová

APRÍL!

Reklama

Načítám