Hlavní obsah
3,1
(70)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Víte, co je to bezé? Že tohle slyšíte poprvé? Nevadí, naučíme vás ho! Pojďte si s námi vyzkoušet bílkový dort s čerstvým ovocem.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 4 ks bílku
  • 240 g cukru krupice
  • 370 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks banánu
  • 250 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Připravte si sníh s cukrem. Na plech dejte pečicí papír, na který si nakreslete kruh o průměru 20 cm (zhruba větší cedník). Vyšlehané bezé navrstvěte na celou plochu kruhu a kulatým nožem zarovnejte okraje odspodu nahoru. Vzniknou tak ozdobné rýhy, které okraje navíc zpevní.

02.

Připravený dort vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Pokud vám během pečení rozpraská, nedělejte si z toho hlavu. To bezé prostě občas dělá!

03.

Než upečený dort vychladne, vyšlehejte si šlehačku a očistěte ovoce. Banán rozkrojte napůl a vystelte jím střed dortu, který se během chladnutí mírně propadne, a vznikne tak mělká miska. Na něj dejte šlehačku a dozdobte ovocem. Hotovo!

Pokud si nejste jisti ve šlehání bílků, koukněte na video, jak na to.

Reklama

Související témata:

Načítám