Hlavní obsah

Takhle chutná bezé: bílkový dort s čerstvým ovocem

Hodnocení:
(68)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Víte, co je to bezé? Že tohle slyšíte poprvé? Nevadí, naučíme vás ho! Pojďte si s námi vyzkoušet bílkový dort s čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 dort
  • 4 bílky
  • 240 g pískového cukru
  • 370 ml 33% smetany ke šlehání
  • 1 banán
  • ovoce
Článek

Postup

Krok 1: Připravte si sníh s cukrem. Na plech dejte pečicí papír, na který si nakreslete kruh o průměru 20 cm (zhruba větší cedník). Vyšlehané bezé navrstvěte na celou plochu kruhu a kulatým nožem zarovnejte okraje odspodu nahoru. Vzniknou tak ozdobné rýhy, které okraje navíc zpevní.

Krok 2: Připravený dort vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Pokud vám během pečení rozpraská, nedělejte si z toho hlavu. To bezé prostě občas dělá!

Krok 3: Než upečený dort vychladne, vyšlehejte si šlehačku a očistěte ovoce. Banán rozkrojte napůl a vystelte jím střed dortu, který se během chladnutí mírně propadne, a vznikne tak mělká miska. Na něj dejte šlehačku a dozdobte ovocem. Hotovo!

Pokud si nejste jisti ve šlehání bílků, koukněte na video, jak na to.

ynezorPumanzeSaNyknalC
14. 11. 2011

Reklama

Sdílejte článek