Hlavní obsah
3,8
(13)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vyzkoušejte zdravější variantu „lineckého“ cukroví ze špaldové mouky. Chutná skvěle!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 300 g špaldová mouka
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 80 g javorového sirupu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g marmelády
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny, kromě džemu, nechte zahřát na pokojovou teplotu, dejte je do mísy a rukama zadělejte těsto, které pak nechte v lednici asi hodinu odležet.

02.

Připravené těsto na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte a vykrajujte z něj různé tvary. Ty pečte v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 8–10 minut.

03.

Upečené kousky nechte vychladnout a slepujte je dobrým džemem. Ten vybírejte podle složení – neměl by v něm být přidaný cukr!

Jak vybrat ten správný džem či marmeládu na slepení? Jednoduše, vyrobte si vlastní domácí.

Reklama

Související témata:

Načítám