Hlavní obsah

Blanky „linecké“ ze špaldové mouky

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Blanka si pro vás připravila svůj oblíbený recept – zdravější variantu „lineckého“ cukroví ze špaldové mouky. Chutná skvěle, rozhodně ho vyzkoušejte!

Ingredience pro:
2 plechy
  • 300 g špaldové mouky
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 80 g javorového sirupu
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 lžíce rumu
  • džem
Článek

Postup

Krok 1: Všechny suroviny, kromě džemu, nechte zahřát na pokojovou teplotu, dejte je do mísy a rukama zadělejte těsto, které pak nechte v lednici asi hodinu odležet.

Krok 2: Připravené těsto na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte a vykrajujte z něj různé tvary. Ty pečte v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 8–10 minut.

Krok 3: Upečené kousky nechte vychladnout a slepujte je dobrým džemem. Ten vybírejte podle složení – neměl by v něm být přidaný cukr!

Jak vybrat ten správný džem či marmeládu na slepení? Jednoduše, vyrobte si vlastní domácí.

ynezorPumanzeSaNyknalC
17. 12. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.