Hlavní obsah

Citronové rizoto s hráškem a mátou

Hodnocení:
(5)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Zbystříte okamžitě, jak slyšíte o jídle z jednoho hrnce? A když je navíc hotové do půl hodiny, rovnou si píšete recept? Dnes vám to usnadníme, svěží hráškové rizoto od blogerky Míšy splňuje oboje!

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrst parmezánu
  • máta
  • 2 citrony
  • 1 mražený hrášek
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • pepř
  • sůl
  • 250 g rýže arborio
  • 50 g másla
  • 1 cibule
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na polovině másla.

Foto: Mona Martinů

A nechte zesklovatět na polovině másla

Krok 2: Přidejte rýži a pořádně promíchejte, aby se zrníčka dobře obalila.

Foto: Mona Martinů

Přisypte rýži a pořádně promíchejte, aby se všechna zrníčka obalila. Poté zalejte vínem, nechte ho odpařit a dovařte ve vývaru

Krok 3: Zalejte vínem, nechte ho odpařit, a postupně po naběračkách přilévejte vývar vždy ve chvíli, kdy je předchozí dávka už téměř odpařená.

Krok 4: Když je rýže měkká, vmíchejte hrášek, nechte prohřát a zjemněte zbylým máslem.

Krok 5: Ochuťte hrstí nasekané máty, najemno nastrouhanou citronovou kůrou (použijte ale jenom žlutou část, bílá je hořká!) a strouhaným sýrem. Podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat!

Foto: Mona Martinů

Na závěr rizoto zjemněte máslem a parmezánem, obojí mu dodá krásně krémovou konzistenci

Foto: Mona Martinů

A spolu s nastrouhanou citronovou kůrou jimi dochuťte hotové rizoto

Tip: Jestli se neobejdete bez masa, přidejte během smažení k cibuli i kousky kuřecího nebo na posledních pár minut do rýže zamíchejte hrnek mrazených krevet, které s hráškem a citronem perfektně ladí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.