Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Zbystříte okamžitě, jak slyšíte o jídle z jednoho hrnce? A když je navíc hotové do půl hodiny, rovnou si píšete recept? Dnes vám to usnadníme, svěží hráškové rizoto splňuje oboje!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrst parmazánu
  • 1 snítka máty
  • 2 ks citronu
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 450 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g rýže arborio
  • 50 g másla
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na polovině másla.

Foto: Mona Martinů

A nechte zesklovatět na polovině máslaFoto: Mona Martinů

02.

Přidejte rýži a pořádně promíchejte, aby se zrníčka dobře obalila.

Foto: Mona Martinů

Přisypte rýži a pořádně promíchejte, aby se všechna zrníčka obalila. Poté zalejte vínem, nechte ho odpařit a dovařte ve vývaruFoto: Mona Martinů

03.

Zalejte vínem, nechte ho odpařit, a postupně po naběračkách přilévejte vývar vždy ve chvíli, kdy je předchozí dávka už téměř odpařená.

04.

Když je rýže měkká, vmíchejte hrášek, nechte prohřát a zjemněte zbylým máslem.

05.

Ochuťte hrstí nasekané máty, najemno nastrouhanou citronovou kůrou (použijte ale jenom žlutou část, bílá je hořká!) a strouhaným sýrem. Podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat!

Foto: Mona Martinů

Na závěr rizoto zjemněte máslem a parmezánem, obojí mu dodá krásně krémovou konzistenciFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

A spolu s nastrouhanou citronovou kůrou jimi dochuťte hotové rizotoFoto: Mona Martinů

Tip: Jestli se neobejdete bez masa, přidejte během smažení k cibuli i kousky kuřecího nebo na posledních pár minut do rýže zamíchejte hrnek mrazených krevet, které s hráškem a citronem perfektně ladí.

Reklama

Související témata:

Načítám