Hlavní obsah

Blíží se úplněk v polostínovém zatmění. Co to pro vás znamená?

Foto: Halfpoint, shutterstock.com

Polostínového zatmění není třeba se bát. Může vám přinést i leccos pozitivníhoFoto: Halfpoint, shutterstock.com

Reklama

V noci z pátku 10. února na sobotu 11. února se na obloze ukáže polostínové zatmění měsíce v úplňku. Co tento mytický jev znamená? Jak se vám zapíše do života?

Článek

Polostínové zatmění měsíce je jev, ke kterému dochází, pokud se měsíc dostane do stínu, který vrhá naše planeta, a stín Země dopadne přímo na jeho okraj. Tím se měsíc zbarví do jasnější žlutooranžové barvy a na jeho okraji se objeví jakýsi kouřový stín.

Naši předkové tento jev považovali za ukazatel neštěstí a smůly, dokonce za předzvěst války a bojů. Když se na obloze objevil „kouřový“ úplněk, vykonávali nejrůznější ochranné rituály, které je měly před jeho silou ochránit. Polostínové zatmění měsíce však nemá nijak ničivou sílu, jen umocňuje účinky úplňku jako takového. Co od něj tedy můžete čekat?

Umocněná síla úplňku

Polostínové zatmění měsíce bude tentokrát i viditelné očima, tedy pokud zůstanete déle vzhůru. Svého vrcholu totiž dosáhne v jednu hodinu a 44 minut v noci z pátku na sobotu, a právě v ten okamžik bude pozorovaný úkaz nejjasnější. Potemní horní polovina měsíce a tento stín bude možné vidět asi 25 minut před vrcholem zatmění a dalších 25 minut po něm.

Celkově síla polostínového zatmění ještě podpoří moc úplňku. Ten běžně vyvolává v lidech větší citlivost – k bolesti, náchylnost k nemocem, nižší emoční stabilitu, menší trpělivost. Budete zkrátka náchylnější k jakémukoli vyvedení z rovnováhy.

Úplněk také zhoršuje veškeré hojení, pokud se tedy zrovna zotavujete z chřipky či nachlazení, čekejte, že se toto léčení opět zpomalí. A také se snažte vyhnout zdravotním zákrokům, které se dají naplánovat na jindy, jako jsou třeba návštěvy zubaře, ale i preventivní zdravotní prohlídky.

Foto: Radharani, shutterstock.com

To, co prožíváte o standardním úplňku, se bohužel umocníFoto: Radharani, shutterstock.com

Ve stínu Lva

Polostínové zatmění měsíce proběhne během úplňku ve Lvu, což ještě podpoří tendence, které tento úplněk přirozeně zesiluje. Když měsíc získává lví energii, znamená to touhu po obdivu a pozornosti. Tato touha pak lidi žene do společnosti, bavit se, vzdát se zodpovědnosti a užít si bezstarostnosti.

Dejte si tedy pozor, aby vás polostínové zatmění nevmanipulovalo do nějaké příliš bezhlavé situace, jejíž následky by se následně táhly nějaký pátek s vámi.

Kromě toho tento úplněk také extrémně podpoří všechny začínající vztahy – to však může mít i poměrně nepříjemné následky. Ve světle lvího úplňku se může každý vztah zdát velmi perspektivní, a tak bez problémů ztratíte hlavu už na prvním rande. Když však úplňkové opojení s polostínovým zatměním zmizí, vaše hlava vystřízliví, a vy najednou svého potenciálního partnera uvidíte v tom pravém světle. Takže radši tento večer nic neslibovat!

Z druhé strany, pokud vám seznamování dělá problémy, rozhodně využijte právě tuhle noc, kdy padají snadněji zábrany. Navazování kontaktů i nezávazná konverzace, to všechno úplněk ve znamení Lva více než podpoří. Energie zatmění vám navíc dodá špetku mystického šarmu, který z vás udělá žádaného jedince s tajemstvím. Pokud tedy trpíte přehnanou stydlivostí a nesmělostí, tohle je vaše příležitost.

Foto: Y_Photo_Studio, shutterstock.com

Kouřový úplněk je plný energie pro začátek něčeho novéhoFoto: Y_Photo_Studio, shutterstock.com

Co s večerem?

Přemýšlíte tedy, jak s večerem z pátku na sobotu, kdy vám bude nad hlavou zářit úplněk s tajemným polostínovým zatměním, naložit? Uvažte, co v životě potřebujete – a zkuste s tím začít. Lví vibrace novým začátkům přejí a podpoří je pořádným energetickým kopancem. A nemusí jít jen o začátky milostné, jak už bylo uvedeno výše, ale i o ty kariérní – úplněk ve Lvu přeje i novým pracovním projektům. Záleží tedy jen na vás, do čeho se rozhodnete sílu úplňkového zatmění zapojit.

Jak s polostínovým zatměním měsíce naložíte vy?

Reklama

Načítám