Hlavní obsah

Sexy blondýnkou snadno a rychle

Foto: Hairdreams

Blondýnky vypadají nevinnějšíFoto: Hairdreams

Reklama

Chcete v létě zazářit? Potom změňte odstín vlasů. Ženy s blond vlasy jsou podle různých anket pro muže nejpřitažlivější a nemá cenu polemizovat o tom, jak moc je to tvrzení pravdivé. Každopádně jedná se o odstín, který opravdu sluší většině žen, ale péče o vlasy je náročnější. Prozradíme, jak je mít hezčí.

Článek

Blond barva vytváří iluzi nevinnosti a je milosrdnější k vráskám. Dokonce podle jedné studie blondýnky získávají lépe a rychleji důvěru lidí než tmavovlásky. Ale znáte to, výjimka potvrzuje pravidlo.

Studená nebo teplá blond

Nejprve si ujasněte, jestli chcete teplý (zlatý nádech) nebo studený (stříbrný) odstín. Každému sluší jiný, volte ho podle očí a barvy pleti. Velmi módní je platinová blond, ale úplně nejvíc je atraktivní kombinace těchto dvou odstínů.

Sama doma nebo u kadeřníka

Chcete-li změnu víc než o dva odstíny, nechejte to raději udělat odborníka.  Někdy ženy odrazuje od blond barvy, že se musí neustále starat o odrosty.  Ale na trhu je už dostatek přípravků pro domácí barvení, jejichž použití je snadné, výsledek zaručený a cenová dostupnost přijatelná. Nejkvalitnějšími barvami v nákupní síti jsou bezesporu barvy L´Oréal. Jsou k vlasům nejšetrnější a zároveň mají nejpropracovanější domácí použití. Nejnovější řada (Excellence Creme) se aplikuje pomocí hřebenové hubičky, která se našroubuje na aplikační lahvičku a vy jen vlasy češete. Samozřejmě v nákupní síti je řada dalších přípravků, které vám pomohou k široké škále blonďatých vlasů, např. Garnier, Wella, Londa, Pallete, Matrix aj. U barev je i uvedeno, zda se jedná o teplý (zlatý) či studený (stříbrný) odstín.

Foto: archiv firem

Blonďaté vlasy potřebují zvláštní péčiFoto: archiv firem

Nepodceňujte ochrannou péči při barvení

Řada L´Oréal Excellence má jako součást balení ochranu ještě před barvením vlasů, kterou ocení zejména dlouhovlásky, kdy přece jenom konečky jsou častým barvením nejvíc zatížené. Proto se na ně nanáší ochranné sérum ještě před barvením, které zamezí jejich poškození a následně závěrečná péče (po barvicím procesu) vlas opět uzavře, posílí a dodá mu lesk.

Princip barvení

Oxidační činidla, která jsou součástí barvy, naruší (otevřou) povrch vlasu a odejmou mu vlastní barvu, alkalické látky vlas nabobtnají částečkami nové barvy. Závěrečná péče, která je součástí balení barvy, vlas vyhladí, tj. uzavře šupinky na povrchu. Vždy je potřeba, než barvu použijete poprvé, provést test citlivosti (přesně podle přiloženého návodu u balení barvy), abyste měla jistotu, že nedojde k alergii.

Péče o blond vlasy

Blond vlasy jsou sušší, křehčí, mají tendenci matnět a třepit se. Ubližuje jim tepelný styling, nevhodné vlasové přípravky, dlouhý pobyt na přímém slunci i mrazu, neprospívá jim chlorovaná ani mořská voda. Potřebují speciální ošetření jak šampony a kondicionéry, tak i stylingovými přípravky, které jsou určeny přímo pro blond nebo barvené vlasy. Řada Redken Blonde Glam má přípravky dokonce rozdělené pro péči a rozjasnění platinových blond odstínů (Pure Pearl), ale i pro teplé odstíny (Fresh Gold), kterým dodává jemně zlatou barvu.

Blond vlasy chráníte:

  • Omezením  tepelného stylingu (tj. kulmy, žehlení, ale i foukání příliš horkým vzduchem)
  • Naplánováním barvení až po návratu z dovolené (slaná nebo chlorovaná voda by barvu změnila)
  • Když vlasům poskytnete dostatečnou péči po mytí. Aplikujte masku, v případě poškozených vlasů nechejte působit delší dobu
  • Když zamezíte častému střídání jednotlivých značek, jste-li spokojená s odstínem, zůstaňte mu nějaký čas věrná
  • Nezesvětlujte chemicky barvené vlasy heřmánkem, chmelem apod., vlasy chytí nepěkný odstín

Pro letošní léto je blond barva módním hitem. Zkuste jí podlehnout, vyzkoušet, třeba u ní zůstanete.

Reklama

Související témata:

Načítám