Hlavní obsah

Tip na léto: Ozdobte se kamínky!

Foto: tattoobug.com

Kamínky můžete vsadit i do obrázkuFoto: tattoobug.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto, party, svatba, pláž, touha překvapit miláčka... využijme toho, že naše těla jsou nyní nádherně opálená, krásně odhalená a zvýrazněme či ozdobme si milovaná místečka sexy kamínkem nebo lesklým tetováním. Dobrá zpráva je, že vše je jen dočasné, takže kterou ozdobu zvolíte vy?

Článek

Úsměv jako celebrita

Pokud nás příroda obdařila krásnými a zdravými zuby a my přesto toužíme po dokonalejším úsměvu, můžeme své zuby nechat ozdobit klenotem. Jde o speciální ozdoby, třeba diamanty nebo jiné kamínky, které se nalepují na zub pomocí šetrného dentálního lepidla. Nejčastěji se používají kamínky Swarovski, které hází díky svému výbrusu překrásné odlesky. Vybrat si ale můžeme z velké škály barev i velikostí. Šperk aplikuje během několika minut vždy odborník a vydrží až několik let, pokud je správně nalepený. Zákrok je bezbolestný, nepoškozuje zubní sklovinu a případné odstranění kamínku je velmi jednoduché. Je ale nutné abychom dodržovaly správnou ústní hygienu.

A kolik stojí takový hvězdný úsměv? Většinou nás lepení kamínku přijde na 500 až 1000 korun. „Já jsem za něj dala 680 korun. Už mám kamínek na zubu asi rok, což je i záruční doba, a jsem maximálně spokojená. Je to ta nejmenší velikost a je krásně oblý, takže v puse vůbec nijak nepřekáží. Doporučuji ho všem," říká Daniela z Brandýsa nad Labem.

Oslňme pohledem

Dámy či slečny, které chtějí zvýraznit svůj pohled, si mohou nechat nalepit kamínky zase na řasy nebo v okolí očí. Tato metoda je vhodná hlavně pro různé příležitosti, jako jsou letní party, svatby a oslavy. „Zákaznice si vybere barvu a velikost kamínku, který pak jemně potřu speciálním lepidlem na řasy a pomocí pinzety na ně připevním. Počet kamínků si určuje zákaznice sama. Většinou je to lichý počet, který se lepí do vnějšího koutku, jdou ale aplikovat i po celém oku," prozrazuje Aneta Burýšková z brněnského salonu HairDesign Aneta. A dodává, že kamínky na oku drží v závislosti na řase 2 až 4 týdny.

Foto: hairdesignaneta.cz

Počet kamínků záleží na vásFoto: hairdesignaneta.cz

Vytasme „drápky"

Umělé nehty a jejich zdobení jsou populární už dlouho. A jedním z oblíbených způsobů je také zdobení pomocí kamínků. Nejžádanějšími jsou Swarovski kamínky (ploché nebo jehlan), které se aplikují vkládáním (nebo v případě jehlanů navrtáváním) do materiálu, ale i nové eliptické kamínky. „Trendy je zdobení nejen nehtů, ale i pokožky, technikou airbrush tetování neboli nanášením barev rozprašovací pistolí. Pomocí airbrushe vytvoříme na nehtech i na pokožce zákaznice krásné vzory, které můžeme dozdobit právě zmíněnými kamínky. V období plesů, ale i v létě je tato technika vítaným zpestřením. Na kůži pak airbrush vydrží dle přání jednorázově nebo 3–5 dnů," říká Simona Boříková, školitelka Magnetic Nail Academy z plzeňského studia 4nails.

Pro domácí manikúru však v salonech či obyčejných drogeriích seženeme různé nálepky s kamínky i štrasové ozdoby, které stojí pár korun. „Můžete si zakoupit samolepicí kamínky nebo kamínky, které nalepíte na nehet vteřinovým lepidlem. Kamínky se fixují čirým lakem nebo gelem. Zafixování gelem je kvalitnější metoda, kamínek na nehtu vydrží až 4 týdny. Pokud je špatně zafixován lakem, může se vám odlepit již druhý den. Při správném přilepení ale pod lakem vydrží 1 až 2 týdny," radí Kateřina Komancová z internetového obchodu i-nehty.cz.

Nechme se potetovat kamínky

Toužíme po tetování, ale nechceme ho mít na kůži nadosmrti? Pak je tu pro nás ideální řešení. Tetování samolepicí, které nabízí různé vzory, barvy, třpytky i kamínky. Většinou je s ním jednoduchá manipulace – odlepíme ho z celofánu a nalepíme na místo, které si vybereme. Pokud máme však příliš mastnou pokožku, je lepší, když ji odmastíme a potom nalepíme. Tetování někdy můžeme použít vícekrát, pokud se s ním nevykoupeme nebo ho nenamočíme. Jednoduše ho odlepíme z těla a opět vrátíme zpět na celofán. Pokud už ale tetování nelepí, nezoufejme, prodávají se totiž i lepidla na tělo, která jsou nezávadná na kůži a prodlouží životnost našeho tetování.

„Občas si koupím tetování z kamínků v drogerii, kde prodávají různé tvary, třeba srdce pro romantičky, jako jsem já. Malé ornamenty stojí tak do čtyřiceti korun. Teď v létě jsem ho využila na rozlučce se svobodou mé kamarádky," chlubí se Ivana (28) z Ostrova (na fotografii).

Zdobí vaše tělo také kamínky? Pochlubte se a zašlete nám třeba i vaši fotografii na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám