Hlavní obsah

Bolesti zad se dá zbavit. Chce to ale čas a správné řešení

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Opakovaná bolest zad nevzniká v důsledku jednoho prudkého pohybu, ale je výsledkem toho, jak dlouhodobě zanedbáváme péči o základní stavební kámen našeho těla – páteř. Špatně stojíme, sedíme, máme málo pravidelného pohybu, záda nezdravě přetěžujeme atd. Říká vám tento popis něco? Tak čtěte dál…

Článek

Zádům dáváme nezdravými návyky zabrat den co den. Někdy pak stačí málo – stres, chlad či prudší pohyb – a je to. Svaly zareagují stažením, křečí a bolestí, která umí ze života udělat skutečné peklo.

Při léčbě bolesti zad žádné zkratky neexistují

Téměř každá léčba zad je během na dlouhou trať – a jedním z důvodů je právě i rychlost regenerace nervů zad. Dlouhodobá špatná výživa a utlačování nervu vede k tomu, že se nerv časem poškodí a začne bolet. V průměru se nervy regenerují rychlostí jeden milimetr denně, nečekejte proto zázraky po několika dnech. Nervy je třeba pečlivě doléčit až do úplného uzdravení.

Poškozené nervy potřebují na regeneraci čas

Analgetika – léky proti bolesti, přinášejí úlevu a lékař vám je indikuje v akutní fázi potíží. Akutní bolest obvykle potlačí, neřeší však příčinu vzniku bolesti zad. Při komplexní léčbě a prevenci bolesti páteře hraje důležitou totiž roli také kvalitní pohybová terapie. V léčbě samotné příčiny bolesti zad, způsobené právě zánětlivým nebo mechanickým poškozením periferních nervů a kořenů, je pro jejich regeneraci a výživu vhodné sáhnout i po přípravcích s obsahem vysokých léčivých dávek vitaminů skupiny B, zejména v trojkombinaci benfotiaminu (B1), B6 a B12. V užívání vytrvejte alespoň 4 až 6 týdnů, protože nervy potřebují na regeneraci delší dobu.

Zásadní je přijímat tyto vitaminy ve formě léku. U nich si totiž na rozdíl od doplňků stravy můžete být jisti tím, že skutečně mají léčebné nebo preventivní vlastnosti a obsah účinných látek je v nich garantován. To vše najdete například v léku milgamma® N cps, který díky vysokému a garantovanému obsahu těchto vitaminů při dlouhodobém užívání ve vysokých dávkách působí na poškozené nervy. Pomáhá tak léčit samotnou příčinu bolesti zad, která je způsobena právě zánětlivým nebo mechanickým poškozením periferních nervů a kořenů. Proces regenerace poškozených nervových buněk je na delší čas, ale dobře vyživované nervové buňky se lépe hojí, jsou silnější a jsou schopné déle odolávat poškození a vzniku bolesti, proto stojí za to vytrvat.

Foto: Worwag Pharma - milgamma® N cps

Lék milgamma® N cps je k dostání v lékárnách a dostupný bez lékařského předpisuFoto: Worwag Pharma - milgamma® N cps

Lék milgamma® N cps je na vnitřní použití. Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. O použití léku se poraďte s lékařem nebo lékárníkem.

Naše tipy

Jak se o záda starat, udržovat je v kondici a předcházet bolesti najdete v e-booku První pomoc při bolesti zad v domácích podmínkách, který si můžete zdarma stáhnout. Další informace najdete také na www.bezbolestizad.cz.

Reklama

Načítám